Ga direct naar inhoud

Collegium Vocale Camerata

Collegium Vocale Camerata is een klein cantatekoor van goed geoefende ervaren amateurs. Er wordt een hoog muzikaal niveau nagestreefd. Het voert al meer dan 10 jaar bijna maandelijks Bach-cantates uit in de Kooger Kerk in Zuid-Scharwoude. Ook heeft het zo'n vier keer per jaar een optreden in de Witte Kerk te Heiloo. Dit gebeurt met begeleiding van een orkest van professionals en solisten, aangepast aan de desbetreffende cantate.
Meestal eens per jaar voert het koor naast de cantates een groot werk uit: bijvoorbeeld het Weihnachtsoratorium van Bach, de Messiah van Händel.
Het koor staat onder leiding van Gerard Leegwater.

Drs Gerard Leegwater (1962)
studeerde orgel (bij dr. Hans van Nieuwkoop en Jos van der Kooy), koordirectie en kerkmuziek aan het Alkmaars Conservatorium. Tevens studeerde hij muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Utrecht, alwaar hij in 1993 afstudeerde.
Hij is dirigent van vijf koren en is als cantor-organist verbonden aan de Witte Kerk te Heiloo. Daarnaast treedt hij regelmatig op als solist, begeleider en maakt hij deel uit van verschillende muziekensembles.
Gerard Leegwater was en is betrokken bij de uitvoering van vele oratoria, cantates en andere koorwerken. Zijn werkterrein overschreed vele malen de landsgrenzen. Zo trad hij op in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Rusland en Polen.Dit komt voort uit het enthousiasme van de zangers en door de muzikale gedrevenheid van dirigent Gerard Leegwater.
© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday