Ga direct naar inhoud

Dames Voor Na Vieren

Dames Voor Na Vieren bestaat uit Hanneke Drenth (Velsen, 1980) en Anne van Rijn (Rotterdam, 1977). In studiejaar 2003-2004 waren zij respectievelijk tweede- en derdejaars studenten van de Bossche kleinkunstopleiding Koningstheaterakademie.

Pas vanaf september 2003 presenteren zij zich nadrukkelijk als theaterduo door deel te nemen aan enkele regionale cabaretfestivals, zoals Holland Casino Podiumprijs, waar ze in januari 2004 de juryprijs wonnen. Maart 2004 won het duo de publiekprijs en de juryprijs van het Amsterdams Kleinkunstfestival.

Het debuut van Dames voor na vieren was met hun voorstelling Tja Tja Tja, in 2006 gingen ze daarmee in premiere. Een hilarische show vol sketches en liedjes die schuren en schrijnen. Anne en Hanneke brengen een graag allerlei disciplines mee in hun show, van sketches, tot zang, van wrede humor tot erg geestig! Van fysieke scenes, tot slechts een prachtig beeld. IN hun eerste show lanceren zij zichzelf als een van de beste duo's van de huidige cabaretgeneratie. (qoute Trouw).

In 2007 werden zij genomineerd voor de Neerlands Hoop Prijs voor hun tweede show Hijgende Hakken. Op absurdistische wijze zetten zij de moderne vrouw te kakken.. Het VSCD jury rapport schreef over de dames; een perfect duo dat elkaar vlekkeloos aanvoelt en aanvult..1 en 1 is drie.

In het jaar 2008 - 2009 nemen zij even een break van Dames Voor Na Vieren maar spelen zij wel samen in de nieuwe familievoorstelling 'De Diepvriesdames.' Een bewerkt verhaal van Annie MG Schmidt. Deze ging 1 oktober 2008 in premiere.

In het volgende seizoen zullen zij beginnen met het Try Outen van hun derde voorstelling' Koude Kermis'..... Live muziek, prachtige zang, tragi-komische sketches.
© 2020 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday