Ga direct naar inhoud

Nieuw West

Nieuw West is ontstaan op de mimeopleiding rond 1980. Rob de Graaf schreef een dialoogje voor mimespelers Marien Jongewaard en Dik Boutkan waarop zij konden improviseren. En zo is het begonnen. Alledrie komen uit Amsterdam Nieuw West (Slotermeer, Geuzenveld en Osdorp). Nieuw West was gekozen als geuzennaam, een lofzang op de vooruitgang, de esthetiek van betonmolens, snelwegen en flatgebouwen. Dit resulteerde in de rauwe, ruwe stijl die eigenlijk altijd is gebleven (bron: interview Rob de Graaf, NRC 18-04-2008).

Deze samenwerking duurde tot halverwege de jaren negentig. In de periode die daarna volgde maakte Marien Jongewaard telkens één theatervoorstelling en samen met Truus Bronkhorst één dansvoorstelling per seizoen. In de periode 2001-2004 is er geen subsidie aangevraagd. Vanaf kunstenplanperiode 2005 -2008 is Marien Jongewaard weer als zelfstandig maker verder gegaan. De samenwerking met Rob de Graaf is ook sinds die tijd weer hernieuwd.

Bron: website Nieuw West
© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday