Ga direct naar inhoud

Musica Del Cuore

De klankkleur, intimiteit en schoonheid van de harp waren voor Caroline het uitgangspunt om op zoek te gaan naar een harpiste. Na een lang nachtelijk telefoongesprek werd dat Anne Koene. Hun eerste concert gaven zij in maart 2003, een bom aan creativiteit barstte los. Geïnspireerd door Anne’s drie harpen (klassiek-, concert- en keltische harp) ontstonden er drie concert programma’s die zij veelvuldig uitvoerden. Op zoek naar repertoire voor het derde programma ‘Zoete Tranen’ vonden zij de 17de eeuwse klucht Pierlala, een 27 coupletten tellend lied.

De voorstelling, geregisseerd door Elsina Jansen, ging in het kader van het grachtenfestival in première in het huis van de Amsterdamse burgemeester Job Cohen. De tournee eindigde in de kleine zaal van het concertgebouw, waar zij in het voorprogramma kinderen lieten optreden aan wie zij workshops hadden gegeven. Rappende Pierlala’s in het concertgebouw, de zaal stond op zijn kop.

In de sfeer blijvend van volksliederen volgden de voorstellingen ‘Het Sneeuwwit Vogeltje’ en ‘Alles in de Wind’. De laatst genoemde, in opdracht van het grachtenfestival gemaakt, behaalde de voorpagina van verschillende landelijke dagbladen. Ondertussen schreef Rene Samson, op libretto van Olaf Mulder, de kameropera Juliana’s.

Voor de 1ste minister van de Dalai Lama concerteerden zij tijdens een bijzondere conferentie in Frankrijk. Zij voerden ondermeer het Lamento van Arianna van Monteverdi uit.
© 2020 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday