Ga direct naar inhoud

William Spaaij

William volgde vooropleidingen bij Lucia Marthas, Musicalschool Song & Dance en het Conservatorium te Zwolle. Hij voltooide de Fontys Dansacademie te Tilburg afdeling musicaltheater en deed vele workshops ondermeer in New York bij Broadway Dance Center. William was uitwisselingsstudent met de musicalschool Arts Ed in London.

Zijn professionele debuut volgde in Crazy for You en vervolgens was hij te zien in TiTaTovenaar. Hij speelde de hoofdrol in Café Diablo, een productie waarvan hij zelf mede aan de basis stond. William speelde de rol van Bro in Shhh ....it happens! en was Kenickie en alternate Danny in Grease. Afgelopen seizoen stond William, als Joe Vegas, in de musical Fame.

William was te zien in ondermeer Soundmixshow, Miniplaybackshow, Ron’s Honeymoonquiz, Life & Cooking en Lunchroom. Daarnaast kreeg hij een masterclass van Willem Nijholt in Sonja, de meester en de leerling.
Hij speelde gedurende enkele weken als zanger Thijs van Dam een gastrol in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Voor de rol van Kenickie werd William genomineerd als aanstormend talent voor een Nashuatec Musical Award. In dat jaar werd hij ook genomineerd voor Sentimento Award voor Beste Mannelijke Alternate (Danny Zuko in Grease). Afgelopen seizoen kreeg hij een nominatie voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol Joe Vegas in Fame.
© 2020 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday