Ga direct naar inhoud

Maria de Fátima

Fado-zangeres Maria de Fátima werd in 1961 geboren in Lissabon. Op haar 12e nam ze haar eerste fado-album op en in de jaren 70 verschenen vervolgens nog 3 albums. Al op haar 14e won zij Grand Noite de Fado, de belangrijksteprijs op het gebied van de Fado. In Portugal deelde Maria de Fátima het podium met de grootste fado-artiesten, waaronder Amália Rodrigues, Jorge Fernando en Camané. Ze trad onder meer op in het prestigieuze Maria Victória Theater, voor Radio en TV en in diverse Casino’s in Portugal.
Tegenwoordig heeft Maria de Fátima haar basis in Amsterdam. Na een aantal jaren vooral in het Portugese circuit te hebben opgetreden heeft ze de sprong gemaakt naar de nationale theater- en festivalpodia. Ook internationaal laat ze zich niet onbetuigd door optredens in o.m. Frankrijk, België, Luxemburg en Duitsland.
In 2002 maakte Maria de Fátima samen met haar groep Rosário de CD ‘FOI DEUS’, die een verrassende combinatie bevat van traditionele fado met folk- en new-age elementen. Ook in Portugal werd dit bijzondere album enthousiast ontvangen.
2004 verscheen het album FADO VIVO met daarop een live registratie van de theaterconcerten die zij met haar groep gaf in het voorjaar van 2004 gaf in Nederland. Het album bevat naast een aantal akoestische uitvoeringen van het Foi Deus-album, bekende klassieke fado’s en ballades van ondermeer Amália Rodrigues en Vitorino.
Inmiddels is Maria de Fátima regelmatig te gast bij radio- en tv-programma’s als o.a. TROS Muziekcafé, Met het Oog op Morgen (live), Kunststof. Ook in Portugal heeft ze verschillende radio- en TV programma’s op haar naam staan.
© 2019 Pier K   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday