Ga direct naar inhoud

Dolores

Dolores, dochter van zanger/dwarsfluitist Henk Kaagman (The Sheerlines, Daddy’s Army), geboren en getogen in Enkhuizen, werd van kleins af aan beïnvloed door muziek. Haar muzikale expressie kwam tot haar 16e tot uiting via dans. Dat het podium een 2e thuis was mocht duidelijk zijn en Dolores werd toegelaten aan de show-musical dansacademie te Amsterdam. Hier werd door een vocal-coach haar vocale talent erkend. De passie voor muziek werd opnieuw aangesproken en er was geen weg meer terug.

Dolores stopte met dansen en nam privélessen bij zangcoaches om haar eigen stijl te ontwikkelen. Gaande weg ontmoette ze internationale muzikanten en reisde ze naar Londen, San Francisco en New York om zich te laten inspireren door soul-, jazz-, gospel- en bluesgeoriënteerde musici.

Ze heeft een soortgelijk repertoire, voornamelijk bestaande nummers maar in een geheel eigen jasje. Momenteel is ze eigen werk aan het schrijven met diverse arrangeurs.

Eén keer in de maand vult de Supperclub in Amsterdam zich met soul- en jazzliefhebbers. Tijdens die avond, genaamd Fairies & Tales by Dolores, wordt het restaurant omgetoverd tot een warme jazzclub.

Haar stem is diep,donker en toch zacht. Jazzstandards worden met soul gezongen en de blues ingetogen en verhalend.

Dolores vertelt ,,Ik ben het meest gerijpt door mezelf in het diepe te gooien, want als je wilt dat mensen je voelen moet je eerst zelf ten diepste voelen, of anders gezegd met de billen bloot”.
© 2020 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday