Ga direct naar inhoud

Het Willaert strijkkwartet

Het Willaert strijkkwartet is opgericht in 2002 door voormalige leden van het Radio Symfonie Orkest. Het repertoire van dit ensemble omvat werken van Haydn tot hedendaagse componisten.

De violiste Maria Fettich is in Boedapest geboren, studeerde en behaalde haar diploma aldaar aan de “Liszt Ferenc Muziekakademie” als leerling van Dénes Kovács. Reeds vanaf haar studiejaren speelde zij in verschillende kamermuziekensembles.

De violiste Els van Daalen ontving haar eerste vioollessen in haar geboorteplaats Arnhem bij Jaap van Dranen. Zij vervolgde haar lessen aan het Amsterdamse Conservatorium bij Jo Juda. Sinds de oprichting speelt zij in het Willaert kwartet.

Felle Fuhr Jørgensen werd geboren in Odensé, Denemarken en volgde vanaf 8-jarige leeftijd vioollessen. Later studeerde hij bij de altviolist en conservatoriumdocent Børge Mortensen aldaar. Op 20 jarige leeftijd ruilde hij de viool voor de alt-viool, wat sindsdien zijn grote passie is. Naast het strijken in Palle ook werkzaam als professioneel opera en oratorium zanger.

De cellist György Bally is in Szombathely in West-Hongarije geboren. Hij begon zijn cellostudie in zijn geboortestad en voltooide die aan de “Liszt Ferenc Muziekakademie”te Boedapest als leerling van Ede Banda. Hij was ook altijd actief als kamermuziekspeler.


© 2020 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday