Ga direct naar inhoud

Cees Nieuwenhuizen

Cees Nieuwenhuizen studeerde piano, compositie en muziektheorie in Alkmaar en vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar studeerde hij piano bij Else Krijgsman en compositie bij de Nederlandse componisten Daan Manneke en Simeon ten Holt. Na zijn afstuderen in 1982 vestigde Cees zich als zelfstandig componist en muziekpedagoog.

Zijn werk omvat zowel moderne kunstmuziek als populaire, lichte muziek. Tot zijn meest succesvolle werk behoren zijn Sonate voor hoorn en piano (opus 48), het Lied 'Erlkönig' (opus 52) op basis van schetsen van Beethoven, de Cantate 'In Ballingschap' (opus 30) en de popsong 'Love at first sight' (opus 51 nr.6).

Bron: www.upstream-music.nl

Recent heeft Cees zijn opwachting gemaakt bij het grote publiek met zijn reconstructies van twee werken van Beethoven, de componist die als een rode draad door zijn leven loopt. Beide werken, het Adagio in D voor piano en orkest (opus 64) en het Largo in F voor hobo en orkest (opus 59), hebben in concert-gebouw De Doelen in Rotterdam hun wereldpremière beleefd. Gezien het aanwezige materiaal zullen er komend jaar meer gereconstrueerde werken verschijnen.
© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday