Lezing Tommy Wieringa

Schrijver Tommy Wieringa komt op 24 januari 2018 voorlezen uit en vertellen over eigen werk en natuurlijk vragen beantwoorden en boeken signeren.

Tommy Wieringa’s laatste roman ‘De dood van Murat Idrissi’ wordt bejubeld in de pers: “Een van zijn beste romans… Subliem geschreven.” (Vrij Nederland). Voor dat hij in 2005 doorbrak bij het grote publiek met ‘Joe Speedboot’ (F. Bordewijkprijs, 2006) schreef hij al drie romans. Zijn reisverhalen werden gebundeld in ‘Ik was nooit in Isfahaan’ (2006). Essays en beschouwingen verschenen in onder meer de Volkskrant, Vrij Nederland en NRC Handelsblad. Verder had Wieringa een vaste column in De Pers en in Hollands Diep.

Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald, onder meer in het Hebreeuws, Koreaans, Frans, Duits en Engels. ‘Caesarion’ (2009) kwam op de shortlist van de prestigieuze International IMPAC Dublin Literary Award 2013 en werd in de buitenlandse pers geprezen. In 2012 verscheen zijn roman ‘Dit zijn de namen’, die werd bekroond met de Libris Literatuurprijs en de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2013. Tommy Wieringa schreef voor de Boekenweek 2014 het Boekenweekgeschenk, getiteld ‘Een mooie jonge vrouw’.

Een ticket voor de lezing van Tommy Wieringa kost €12,50 en kun je kopen via de website van Het Cultuurgebouw.

© 2018 Pier K / Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday