Ga direct naar inhoud

Kinderkunstdagen

In de schoolvakanties organiseert Pier K een aantal dagen vol creativiteit en gezelligheid voor kinderen in de leeftijdscategorie 6-12 jaar.

In de herfstvakantie vinden de Kinderkunstdagen plaats op dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 oktober met als thema Sport! Je kunt je los aanmelden voor een dag, maar je krijgt korting bij inschrijving voor alle drie de Kinderkunstdagen. 

Het programma:

Dinsdag 22 oktober
- Theater: een energieke theaterles waarin sport centraal staat. Er wordt gewerkt aan een korte sportieve presentaties met elke groep.
- Bouwen en ontwerpen: van afvalmaterialen bouw je een maquette van je ontwerp. Wat gebeurt er in jouw speelplek met de energie? Laat je lichtjes branden, water sproeien of muziek/film afspelen? Gebruik je fantasie!
- Hiphop: streetdance met Quincy. “Let’s go, let’s go!”

Woensdag 23 oktober
- Boetseren: We gaan een sportend figuur maken.
- Sportprijzen: In welke sport blink jij uit of wil je uitblinken. Je maakt je eigen medaille van plastic tubes, ijzerdaad, papier & karton, lintjes en flessendoppen.
- Tekenen en schilderen: sport is ook hier het thema.

Donderdag 24 oktober
- Ipads: programmeer je robotje en laat deze zelfstandig een parcours afleggen. Formule 1 voor kinder ingenieurs!
- Theater: sportief? We maken leuke scènes over sportief en onsportief gedrag bij winnen en verliezen. 
- Vilten: met water, wol en zeep maken we vilt. Als een echt team maken we een collectie kunstwerkjes in vilt. De jongsten maken hun eigen zweetbandjes.

Op woensdag 23 oktober is Cinekid on Tour in Het Cultuurgebouw. Om 15:45 uur wordt de film Kapitein Morten en de spinnenkoningin gedraaid in de Podiumzaal van Pier K. Deelnemers aan de Kinderkunstdagen krijgen 50% korting voor deze film en betalen nog maar €2,50. Kijk voor meer informatie en het reserveren van kaartjes op de website van Het Cultuurgebouw. 

Meld je alvast aan voor de Kinderkunstdagen! 

© 2019 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday