Ga direct naar inhoud

Compositieconcert

Jonge componisten krijgen een kans!

Op vrijdag 28 juni 2019 vindt in de Podiumzaal van Pier K Hoofddorp voor de 15de keer het Compositieconcert plaats in het kader van het Compositieproject. Het project stelt jonge componisten uit Haarlemmermeer in de gelegenheid om hun zelfbedachte muziek in te sturen, te arrangeren en professioneel op te nemen in Studio Pier K. En natuurlijk wordt de muziek live uitgevoerd tijdens bovengenoemd concert. 

Componeren wordt nogal eens gezien als iets ingewikkelds waarvoor je ‘doorgeleerd’ moet hebben. Natuurlijk kan je er flink voor doorleren, maar het is ook iets waarmee je vandaag kan beginnen. De grote componist Johannes Brahms omschreef componeren als ‘een liedje verzinnen dat nog niet door iemand anders verzonnen is’. Kortom, wat let je?

Tot 1 maart was er voor componisten van 12 tot en met 25 jaar gelegenheid hun werk in te sturen. Daarna heeft een deskundige jury een selectie van de inzendingen gemaakt. De geselecteerden werden aan de hand genomen door een professionele arrangeur om de compositie voor de meest geschikte orkestbezetting te bewerken, op te nemen en uit te voeren. Een unieke kans!

Beluister hier alvast de composities.

© 2019 Pier K   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday