Ga direct naar inhoud

Compositieproject

Jonge componisten krijgen een kans!

Op vrijdag 28 juni 2019 vindt in Het Cultuurgebouw voor de 15de keer het Compositieconcert plaats in het kader van het Pier K Compositieproject. Het project stelt jonge componisten uit Haarlemmermeer in de gelegenheid om hun zelfbedachte muziek in te sturen, te arrangeren en professioneel op te nemen in Studio Pier K. En natuurlijk wordt de muziek live uitgevoerd tijdens bovengenoemd concert.

Componeren wordt nogal eens gezien als iets ingewikkelds waarvoor je ‘doorgeleerd’ moet hebben. Natuurlijk kan je er flink voor doorleren, maar het is ook iets waarmee je vandaag kan beginnen. De grote componist Johannes Brahms omschreef componeren als ‘een liedje verzinnen dat nog niet door iemand anders verzonnen is’. Kortom, wat let je?

Tot 1 maart is er voor componisten van 12 tot en met 25 jaar gelegenheid hun werk in te sturen. Daarna zal een deskundige jury een selectie van de inzendingen maken. De geselecteerden worden aan de hand genomen door een professionele arrangeur om de compositie voor de meest geschikte orkestbezetting te bewerken, op te nemen en uit te voeren. Een unieke kans!

Wil je meedoen? Stuur dan je compositie voor 1 maart in door deze te sturen naar paul.beugels@pier-k.nl of door deze in te leveren bij de Informatie en Tickets balie in Het Cultuurgebouw. Inzendingen kunnen worden aangeleverd op elk mogelijk medium (bladmuziek, Mp3, CD, etc). 

© 2019 Pier K / Privacyverklaring / Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday