Ga direct naar inhoud

Wad

Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit te voren; van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het wad.

Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde. Vanuit een holistische benadering; alles heeft met alles te maken. Geen aaneenschakeling van mooie plaatjes maar een duidelijk verhaal met herkenbare iconen zoals de zeehond, de bergeend en de slechtvalk. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Het waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed.

Kijkwijzer: 6 jaar en ouder - angst

NRC:
"De gefilmde schoonheid van het wad is adembenemend. De begeleidende teksten, uitgesproken door Gijs Scholten van Aschat, bieden de juiste achtergrond en sturen het perspectief waarmee we moeten kijken: dit is onwaarschijnlijke natuur. Muziek van Martin Fondse met zang van Nynke Laverman verklanken sfeervol en soms overmatig dreigend het wad."

Na afloop van de film treedt Johan Vonk op in het Pier Kafé. Johan Vonk heeft een onvoorwaardelijke passie voor muziek en speelde als kind al graag keyboard en drums. Later zijn hier piano en gitaar bij gekomen, waarna hij ook begon met liedjes schrijven. Als je je muzikaal wilt laten verrassen, dan ben je bij Johan aan het goede adres! De toegang voor dit optreden is gratis.

© 2019 Pier K   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday