Ga direct naar inhoud

Expositie Point of View

Fotoexpositie Point of View - Zie jij wat ik zie?
Deze expositie geeft inzicht in de kijk op de wereld van vluchtelingen en niet-vluchtelingen uit Haarlemmermeer.

Over Point of View:
“We vroegen de deelnemers van Point of View verschillende onderwerpen vast te leggen. Wat heb jij van huis uit meegekregen wat je nu nog steeds uitdraagt? Wat maakt dat je je ergens thuis voelt? Wat vertel je over het leven in Nederland aan een dierbare ver weg? En welk voorwerp is voor jou zo waardevol dat je het bij wijze van spreken onder je kussen zou kunnen verstoppen?”, vertellen initiatiefnemers Karijn Kakebeeke en Martha van der Meer.

Kakebeeke: “Veel dagelijkse dingen zijn zo vanzelfsprekend dat we er makkelijk aan voorbijgaan dat elders op de wereld er mogelijk heel anders tegen hetzelfde wordt aangekeken.” Point of View biedt een blik door de bril van de ander en wil op die manier een gevoel van verbinding brengen.

Naast de foto’s en verhalen van deelnemers worden er ook videoportretten getoond. Hierin vertellen deelnemers over de verhalen die hen het meest zijn bijgebleven. Tijdens de tentoonstelling wordt het publiek uitgenodigd ook mee te denken over de vragen die werden gesteld.

De feestelijke opening is vrijdag 13 september om 18 uur.

© 2019 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday