Ga direct naar inhoud

Stan & Ollie

De film Stan & Ollie vertelt het waargebeurde verhaal van ’s werelds en Hollywoods bekendste duo: Stan Laurel & Oliver Hardy. Steve Coogan en John C. Reilly hebben de eer de rollen van deze legendarische iconen te mogen vertolken.

Met hun hoogtijdagen ver achter zich, plannen Stan & Ollie een laatste theatertour door het naoorlogse Engeland en Ierland. Ondanks de hoge druk en de hectische planning, maar met de steun van hun lieftallige vrouwen Lucille (Shirley Henderson) en Ida (Nina Arianda) – een duo act en sich – herontdekken ze de liefde voor het optreden en voor elkaar wanneer ze de harten van hun publiek opnieuw proberen te stelen met hun komische acts. Stan & Olllie is het hartverwarmende verhaal over wat het spectaculaire afscheidstournee van het duo had moeten worden.

Regisseur: Jon S. Baird 

Kijkwijzer: 9 jaar - Angst

De Volkskrant:
"Het is verbluffend hoe goed Steve Coogan en John C. Reilly de twee komieken neerzetten.

De Telegraaf:
"Regisseur Jon S. Baird slaagt erin van een bescheiden film een tedere vertelling te maken over vriendschap door dik en dun."

NRC:
"De karikaturen van de daadkrachtige Amerikaan (Ollie) en de overgevoelige Brit (Stan) zijn verknocht, tot in eeuwigheid. Diep ontroerend en je voelt hun onafscheidelijkheid. Stan & Ollie is een film voor aficionado's en ook voor nieuwelingen die van niets weten."

© 2019 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday