Ga direct naar inhoud

At Eternity's Gate

In At Eternity's Gate gaat regisseur Julian Schnabel, die eerder al succes oogstte met Basquiat en The Diving Bell and the Butterfly (genomineerd voor een Oscar), op verkenning naar de worsteling van Vincent van Gogh om te worden begrepen als kunstenaar.

Wanneer Vincent van Gogh (Willem Dafoe) in 1886 verhuist, met als doel door te breken als kunstenaar, leert hij een avant-gardistische groep kunstenaars kennen, onder wie Paul Gauguin. Maar Van Gogh stuit op onbegrip en afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich echter steeds verder in een wereld van ziekte en depressie. Willem Dafoe won voor deze rol de Award voor Beste Acteur tijdens het filmfestival in Venetië.

Regisseur: Julian Schnabel

Kijkwijzer: 12 jaar - angst - grof taalgebruik - drugs- en/of drankgebruik

NRC:
"Van Gogh wordt fantastisch gespeeld door Willem Dafoe, wiens gezicht vaak close-up, als een soort landschap, in beeld is."

De Telegraaf:
"At Eternity’s Gate slaagt er maar mooi in iets van begrip te kweken voor een onbegrepen genie."

© 2019 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday