Ga direct naar inhoud

Kapsalon Romy

Kapsalon Romy vertelt het verhaal van oma Stine (Beppie Melissen) met beginnende Alzheimer, die op haar kleindochter moet passen omdat haar pas gescheiden dochter moet werken. Een lastig te bevatten onderwerp – dementie – in een aangrijpende en levenslustige film, die níét om de impact van de sluipmoordende ziekte laveert.

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan. Een film van de makers van Minoes en Het Paard van Sinterklaas.

Regisseur: Mischa Kamp 

Kijkwijzer: alle leeftijden

Trouw:
‘Kapsalon Romy’ is nuchter, helder, grappig én hartveroverend geëngageerd.'

© 2020 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday