Ga direct naar inhoud

De Liefhebbers AFGELAST

Pier K is gesloten tot maandag 1 juni n.a.v. de genomen landelijke maatregelen in verband met het coronavirus.

De onderlinge relaties van vier volwassen kinderen van de familie Liefhebber komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen.

Deze bitterzoete mozaïekfilm volgt het gezin van architect Jan Liefhebber (Jeroen Krabbé), die al ruim een jaar aan beginnende alzheimer lijdt en dat al die tijd voor zijn volwassen kinderen heeft verzwegen.Wanneer zij het geheim ontdekken, komen de onderlinge verhoudingen onder grote druk te staan. De Liefhebbers is in opzet een beetje soapy, maar de relationele frustraties zijn geloofwaardig en herkenbaar uitgewerkt. Regisseur Anna van der Heide (Meester Kikker) houdt de tragikomische toon knap in balans. Met o.a. Jeroen Krabbé, Hadewych Minis, Theo Maassen, Beppie Melissen, Sanne Samina Hanssen, Rebecca de Nooijer, Jelka van Houten, Guy Clemens, Linde van der Storm, Aiko Beemsterboer en Bas Keizer.

Regisseur: Anna van der Heide

Kijkwijzer: 12 jaar - grof taalgebruik - drank- en/of drugsgebruik

Trouw:
'De cast is van hoog niveau, met Beppie Melissen zelfs op de kleinste momenten als uitschieter. Maar ook Theo Maassen als zoon Jonathan in een zeldzaam serieuze rol, maakt indruk. De Liefhebbers is geen film over dementie en ziekte. Het is een film over het groeiende besef dat een gezin meer moet zijn, meer kán zijn dan de som der delen.

© 2020 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday