Ga direct naar inhoud

De beentjes van Sint-Hildegard

De beentjes van Sint-Hildegard is een komisch drama over het los willen breken uit vastgeroeste patronen.

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Regisseur: Johan Nijenhuis

Kijkwijzer: alle leeftijden

Filmtotaal:
"Een film die net zoals Finkers' cabaret voor een constante glimlach en onophoudelijk gegrinnik zorgt. Het is een vertelling die je zo nu en dan een echte vraag durft te stellen, het liefst als je even niet zit op te letten." 

NOTE: Aangezien deze film op vrijdag 30 oktober al uitverkocht is hebben we besloten deze film nog een keer op de agenda te zetten.

© 2020 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday