Ga direct naar inhoud

Wandelen met een maatje in het Haarlemmermeerse Bos

Loop gezellig mee! 

Alweer twee keer hebben ouderen uit Haarlemmermeer zich aangemeld voor het Wandelmaatjes project. Wandelmaatjes is een initiatief van Het Cultuurgebouw. Het is voor iedereen die vaak alleen wandelt maar het gezellig vindt om samen te lopen. Het Cultuurgebouw koppelt je aan een vrijwilliger zodat je gezellig samen kan lopen. Wie weet houd je er een blijvend (wandel)maatje aan over!

De eerste twee wandelingen waren een groot succes en daardoor gaan we door. Er waren veel positieve reacties vanuit de deelnemers en vrijwilligers. Cees (82) is nu 2 jaar weduwnaar en erg alleen, door Wandelmaatjes heeft hij weer iemand gevonden waar hij af en toe mee kan wandelen en een kopje koffie kan drinken. Hij hoopt dat dit gelukje anderen motiveert ook de kans te wagen en een leuk gezelschap te vinden. Het is mooi om te zien dat een klein gebaar als het koppelen van wandelaars met vrijwilligers zoveel impact kan hebben op iemands leven.

Op dinsdag 1, 8 en 15 juni tussen 9:30 – 13:00 uur zijn er weer wandelmomenten in het Haarlemmermeerse Bos. Aanmelden gaat via info@hetcultuurgebouw.nl of bel 023-5563700. Je kan je aanmelden als wandelaar, maar ook als vrijwilliger.

© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday