Ga direct naar inhoud

Compositieproject 2021

Jonge componisten worden in de spotlights gezet tijdens het Compositieproject.

Pier K organiseert sinds 2005 jaarlijks het bijzondere Compositieproject. Dit project heeft als doel om jonge muzikanten te stimuleren in het zelf maken en verzinnen van muziek. Dit heet componeren. Het lijkt vanzelfsprekend dat we altijd en overal van muziek kunnen genieten, maar we staan er niet bij stil dat al die muziek ooit door iemand is bedacht: de componist. De sterren op het podium krijgen vaak de meeste aandacht. Zij zouden echter nooit kunnen stralen als er geen muziek bedacht én gemaakt is die zij kunnen vertolken. In het Compositieproject gaat de aandacht naar het begin van dit creatieve proces en zetten we de componisten in de spotlights. De muzikanten die op zolder met noten knutselen, samen in een repetitieruimte iets moois van hun ideeën maken of zingend op de fiets een pakkend melodietje bedenken. Deze componisten vormen de basis van muziek.

Deelnemers aan het jaarlijkse Compositieproject zijn tussen de 12 en 21 jaar oud en woonachtig of schoolgaand in de gemeente Haarlemmermeer. Alle muziekgenres zijn welkom.

Koop nu je tickets!


Bekijk de showcase van 2020 en luister naar de composities van 2020.

LET OP Coronabewijs:
Het coronabewijs is verplicht (vanaf 13 jaar) tot in ieder geval eind oktober 2021 en kan je aantonen met:
- Vaccinatiebewijs (QR-code in de CoronaCheck-app of via coronacheck.nl)
- Herstelbewijs: bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona (QR-code in de CoronaCheck-app of via coronacheck.nl).
-Testbewijs via testenvoortoegang.nl (een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de voorstelling).
Aan de deur wordt de QR-code gecheckt samen met je identiteitsbewijs. 

© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday