Ga direct naar inhoud

De Balletschool Haarlemmermeer

De Balletschool Haarlemmermeer van Pier K biedt professionele danslessen aan voor iedereen van jong tot oud.

Wat maakt de Balletschool Haarlemmermeer zo bijzonder?

  • Pianobegeleiding: De klassiek ballet- en de selectielessen worden gegeven met live pianobegeleiding. Kinderdans is te volgen met of zonder livemuziek.
  • Professioneel les: De lessen van Pier K worden gegeven door professioneel opgeleide dansdocenten.
  • Schitter op het podium: Regelmatig staan onze dansers op het podium, bijvoorbeeld bij een voorstelling in De Meerse.
  • Dansvakopleiding: Regelmatig stromen leerlingen uit de selectiegroepen door naar een MBO of HBO dansvak(voor)opleiding.

Cursussen

Peuterdans 2-3 jaar:
Voor peuters met ouder, oma of opa in een echte, grote danszaal! Heerlijk samen dansen op vrolijke muziek en nieuwe bewegingen ontdekken die aansluiten bij de ontwikkeling van je peuter. Stimuleer zo de motoriek en fantasie van je kind. Het plezier staat voorop.
Lees hier meer over peuterdans.

Kleuterdans 4-5 jaar:
Met liedjes en verhaaltjes zorgen we voor de nodige lichaamsbeweging voor je kleuter. We gaan dansen, springen en huppelen! Op een ontspannen en speelse manier leren de kleintjes hun creativiteit en beweeglijkheid van hun lijf te ontdekken.
Lees hier meer over kleuterdans.

Kinderdans/klassiek ballet 6-8 jaar:
Op een speels uitdagende manier wordt gewerkt aan klassiek, technische vaardigheden en houdingscorrectie. De kinderen maken tevens kennis met verschillende dansvormen. Ook besteden we aandacht aan improvisatie en het uiten van emoties in dans.
Lees hier meer over kinderdans/klassiek ballet.

Klassiek ballet 8-12 jaar:
Klassiek ballet als basis voor alle andere dansstijlen. De techniek bestaat uit veel passen en bewegingen en vraagt om kracht en precisie. Het is een goede manier om een mooie houding en een sterk en lenig lichaam te krijgen.
Lees hier meer over klassiek ballet.

Klassiek ballet selectiegroep 12-17 jaar:
Wil je van je hobby je beroep maken? Wil je een echte danser of danseres worden, dan zal je auditie moeten doen aan een dansacademie. De selectiegroep van Pier k bereid je hierop voor. De selectieklas is speciaal voor getalenteerde, enthousiaste en gemotiveerde balletleerlingen.
Lees hier meer over de selectiegroep 12-17 jaar.

Spitzenles 12-17 jaar:
Op spitzen dansen is misschien wel het moeilijkste wat er is. Het is dus van belang om de spitzentechniek goed aan te leren. Pier K biedt deze extra lessen voor leerlingen van de selectiegroep 12-17 jaar.
Lees hier meer over de spitzenles 12-17 jaar.

Klassiek ballet volwassenen:
Klassiek ballet is de kunst van het evenwicht en het sierlijk, lichtvoetig bewegen op mooie klassieke muziek. Ook als volwassene kun je er nog prima mee beginnen. Pier K helpt je de eerste passen langs de barre te maken.
Lees hier meer over klassiek ballet voor volwassenen.

Ballet barre workout volwassenen:
Ballet barre workout is een combinatie van verschillende soorten dans, pilates, fitness en yoga. Een actieve les waar veel aandacht is voor de houding, kracht en lenigheid. Dit alles volg je op wisselende muziek met afwisselende oefeningen waardoor een les nooit hetzelfde is.
Lees hier meer over ballet barre workout voor volwassenen.

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday