Ga direct naar inhoud

Mini viool

De eerste stapjes in het leren bespelen van de viool voor kinderen van 4 t/m 5 jaar.

Je kunt al op heel jonge leeftijd beginnen met viool spelen. Daarom is er speciaal voor kleuters de cursus Mini viool. Samen met een leeftijdgenootje leren de kinderen spelenderwijs het instrument kennen. Er gaat een wereld van muziek voor ze open!

Sfeer in klassieke- en volksmuziek

Viool is een echt sfeerinstrument. Natuurlijk kennen we allemaal de fijne kamermuziek van een strijkkwartet, maar zet twintig strijkers in een orkestbak en er ontstaat een heel andere sfeer.

Strijkers zijn gezamenlijk in staat een groots klanktapijt neer te leggen. Denk maar aan die zoete soundtracks van oude Hollywoodfilms. En dan wordt de viool ook nog in veel soorten volksmuziek gebruikt. Zigeuners en Italianen weten er wel raad mee. Maar ook in Jiddische muziek is de viool sfeerbepalend.

De viool is een snaarinstrument met vier snaren. De klank wordt voortgebracht door de snaren in trilling te brengen met een strijkstok. Ook kun je tokkelen met de vingers en dat heet pizzicato. De houten klankkast dient om het geluid van de trillende snaren te versterken. Bekende violisten van nu zijn Nigel Kennedy en Janine Jansen.

Praktisch

Je hebt met z'n tweeën dertig minuten les. In het laatste deel van de les zijn de ouders aanwezig.

De kinderen die deze lessen volgen zijn vier of vijf jaar oud en zitten in groep één of twee.

Deze vorm van muziekles is onderdeel van Kleine Pier. 

Aanmelden

Duoles iedere week prijs
10 termijnen à € 64,94  
Eenmalig € 630,50  
Proefles Muziek prijs
Eenmalig € 10,50  
Cursus Mini viool
Datum 24 aug 2020 t/m 10 jul 2021
Discipline Muziek & Zang, Strijkinstrumenten
© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday