Ga direct naar inhoud

Junior viool

Vioolles voor jonge kinderen

Je kunt al op jonge leeftijd beginnen met viool spelen. Daarom is er speciaal voor kinderen van 6 tot 8 jaar de cursus Junior viool. Samen met een leeftijdgenootje leren de kinderen spelenderwijs het instrument kennen. Er gaat een wereld van muziek voor ze open! Kinderen die hiervoor al de cursus Mini viool hebben gedaan, gaan met de Junior cursus verder met hun muzikale ontdekkingstocht.

Sfeer in klassieke- en volksmuziek

Viool is een echt sfeerinstrument. Natuurlijk kennen we allemaal de fijne kamermuziek van een strijkkwartet, maar zet twintig strijkers in een orkestbak en er ontstaat een heel andere sfeer.

Strijkers zijn gezamenlijk in staat een groots klanktapijt neer te leggen. Denk maar aan die zoete soundtracks van oude Hollywoodfilms. En dan wordt de viool ook nog in veel soorten volksmuziek gebruikt. Zigeuners en Italianen weten er wel raad mee. Maar ook in Jiddische muziek is de viool sfeerbepalend.

De viool is een snaarinstrument met vier snaren. De klank wordt voortgebracht door de snaren in trilling te brengen met een strijkstok. Ook kun je tokkelen met de vingers en dat heet pizzicato. De houten klankkast dient om het geluid van de trillende snaren te versterken. Bekende violisten van nu zijn Nigel Kennedy en Janine Jansen.

Praktisch

Je hebt met z'n tweeën 30 minuten les. In het laatste deel van de les zijn de ouders aanwezig. De kinderen die deze lessen volgen zijn 6,7 of 8 jaar oud en zitten in groep 3, 4 of 5.

Aanmelden

Duoles iedere week prijs
10 termijnen à € 64,94  
Eenmalig € 630,50  
Proefles Muziek prijs
Eenmalig € 10,50  
Cursus Junior viool
Datum 24 aug 2020 t/m 10 jul 2021
Discipline Muziek & Zang, Strijkinstrumenten
© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday