Ga direct naar inhoud

Junior klarinet

Klarinetles voor jonge kinderen

Je kunt al op jonge leeftijd beginnen met klarinet spelen. Daarom is er speciaal voor kinderen van 6 tot 8 jaar de cursus Junior klarinet. Samen met een leeftijdgenootje leren de kinderen spelenderwijs het instrument kennen. Er gaat een wereld van muziek voor ze open! Kinderen die hiervoor al de cursus Mini klarinet hebben gedaan, gaan met de Junior cursus verder met hun muzikale ontdekkingstocht.

Balanceren tussen jazz en klassiek

De klarinet is een enkelriet blaasinstrument. In een orkest wordt de klarinet gerekend tot de houtblazers. De naam is een verkleinwoord van het Italiaanse clarino, een soort trompet. De klarinet bestaat uit een cilindrische holle pijp met gaten, waarvan sommige met de vingers worden afgedekt, en andere door een klep. De gaten die met de vingers worden afgedekt, hebben vaak een ring, de zogenaamde bril, waarmee weer kleppen worden afgedekt die buiten het bereik van de vingers liggen.

Klarinet is prachtig. Er is geen ander instrument dat net zo gemakkelijk met een paar noten een fijne sfeer kan neerzetten. De Amerikaanse componist George Gershwin wist dat ook. Het intro van de klarinet van zijn Rhapsody In Blue klinkt zo grootstedelijk dat je de zwart-wit beelden van het oude New York direct voor je ziet.

Filmmaker Woody Allen heeft de twee voor het gemak in zijn film Manhattan gecombineerd. Allen zelf is overigens een goede klarinetspeler. En dat Rhapsody In Blue, en dus de klarinet, nog altijd relevant is bewijst de Top2000. Het muziekstuk is steevast de oudste notering in de hitlijst.

Praktisch

Les
Je hebt met z'n tweeën 30 minuten les. In het laatste deel van de les zijn de ouders aanwezig. De kinderen die deze lessen volgen zijn 6, 7 of 8 jaar oud en zitten in groep 3, 4 of 5.

Hafa-korting
Ben je ingeschreven bij een harmonievereniging? Dan kom je in aanmerking voor Hafa-korting op ons tarief voor de privé- en duolessen (aan te geven op het inschrijfformulier). Aan deze aanzienlijke korting zijn voorwaarden verbonden. (Zie onze Algemene Voorwaarden.)

Aanmelden

Duoles iedere week prijs
10 termijnen à € 64,94  
Eenmalig € 630,50  
Proefles Muziek prijs
Eenmalig € 10,50  
Klarinetles voor kinderen van 6 t/m 8 jaar in Haarlemmermeer
Cursus Junior klarinet
Datum 24 aug 2020 t/m 10 jul 2021
Discipline Blaasinstrumenten, Muziek & Zang
© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday