Ga direct naar inhoud

Junior gitaar

Gitaarles voor jonge kinderen

Je kunt al op jonge leeftijd beginnen met gitaar spelen. Daarom is er speciaal voor kinderen van 6 tot 8 jaar de cursus Junior gitaar. Samen met een leeftijdgenootje leren de kinderen spelenderwijs het instrument kennen. Er gaat een wereld van muziek voor ze open! Kinderen die hiervoor al de cursus Mini gitaar hebben gedaan, gaan met de Junior cursus verder met hun muzikale ontdekkingstocht.

Het bekendste muziekinstrument

De gitaar is misschien wel het bekendste muziekinstrument. Je vindt ze in iedere muziekwinkel en als je er zelf niet ergens een hebt staan, dan staat er zeker één bij je buurman in de kast. Bij een kampvuur is de gitaar al snel gepakt. Je kunt er bijna alle liedjes op spelen: van Vivaldi tot leuke meezingliedjes. Je kunt het bij Pier K allemaal leren. Naast de akoestische zijn er ook elektrische gitaren. Ook daar voor kun je lessen volgen bij Pier K.

De geschiedenis van de gitaar voert ons honderden jaren terug in de tijd. De eerste echte gitaren zoals we die vandaag de dag kennen, komen we echter tegen in de vroege renaissance. Eén van de meest toonaangevende gitaarbouwers van die tijd was de Spanjaard Antonio de Torres, de ‘vader van de moderne gitaar’.

Praktisch

Je hebt met z'n tweeën dertig minuten les. In het laatste deel van de les zijn de ouders aanwezig. De kinderen die deze lessen volgen zijn 6, 7 of 8 jaar oud en zitten in groep 3, 4 of 5.

Aanmelden

Duoles iedere week prijs
10 termijnen à € 64,94  
Eenmalig € 630,50  
Proefles Muziek prijs
Eenmalig € 10,50  
Cursus Junior gitaar
Datum 24 aug 2020 t/m 10 jul 2021
Discipline Muziek & Zang, Snaarinstrumenten
© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday