Ga direct naar inhoud

Junior accordeon

Accordeonles voor jonge kinderen

Je kunt al op jonge leeftijd beginnen met accordeon spelen. Daarom is er speciaal voor kinderen van 6 tot 8 jaar de cursus Junior accordeon. Samen met een leeftijdgenootje leren de kinderen spelenderwijs het instrument kennen. Er gaat een wereld van muziek voor ze open! 

Misschien wel het meest onbekende instrument

Als je al instrumenten in een “hokje” wilt plaatsen, dan gebeurt dat zeker bij de accordeon verkeerd. Onbekend maakt onbemind is zeker van toepassing op de accordeon. Van volksmuziek tot jazz, van zigeuner, klezmer, cajun, zydeco naar klassiek. Vele stijlen zijn mogelijk. Het geluid ontstaat door metalen tongetjes die in de “kast” van de accordeon zitten. De lucht die je door middel van je balg aanvoert brengen die tongetjes in beweging, die gaan trillen, waardoor je de klank krijgt.

Op het pianotoetsenbord (sommige accordeons hebben aan de rechterkant knoppen) speel je de melodie, op de kleine knopjes aan de linkerkant speel je een begeleiding. Daarnaast bespeel je met je linkerarm de balg. Je doet dus drie verschillende dingen tegelijk met je handen en arm. In je eentje ben je een heel orkest! 

Praktisch

Je hebt met z'n tweeën 30 minuten les. In het laatste deel van de les zijn de ouders aanwezig. De kinderen die deze lessen volgen zijn 6, 7 of 8 jaar oud en zitten in groep 3, 4 of 5.

Aanmelden

Duoles iedere week prijs
10 termijnen à € 64,94  
Eenmalig € 630,50  
Proefles Muziek prijs
Eenmalig € 10,50  
accordeonles voor kinderen van 6 t/m 8 jaar in Haarlemmermeer
Cursus Junior accordeon
Datum 24 aug 2020 t/m 10 jul 2021
Discipline Muziek & Zang, Toetsinstrumenten
© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday