Ga direct naar inhoud

Game Development Extra 12-17 jaar

Ontwikkel je eigen game (voor jongeren met ASS)

Ben jij gek op gamen, heb jij ideeën over een eigen game en kun je niet wachten om nieuwe dingen uit te proberen? Mooi! Pier K start weer met een ontmoetingsplek waarin jij je eigen game gaat ontwerpen. Tijdens de lessen ga je aan het werk met de game engine Unity en ervaar je hoe het is om gamedesigner te zijn.

Je gaat leren denken als een spelontwerper en maakt kennis met programmeren.
Aan het eind van de bijeenkomsten heb je zelf een computerspel gemaakt! Naast het maken van een game, focussen we tijdens de bijeenkomsten ook op de verbinding onderling middels verschillende spelvormen.

Praktisch

Game Development Extra is voor jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Naast de docent is er ook een begeleider aanwezig. De cursus is voor beginners en voor jongeren met een beetje ervaring op het gebied van programmeren. Er wordt op een Apple iMac computer van Pier K gewerkt met Unity3D, een gratis programma. Het programma kan ook thuis op een Windows computer geïnstalleerd worden. De cursus is mede mogelijk gemaakt door gemeente Haarlemmermeer, dankzij de gemeente is het tarief lager.

Deze cursus vond plaats tussen 24-10-2020 en 16-01-2021.
Cursus Game Development Extra 12-17 jaar RK10834-01
Datum 24 okt 2020 t/m 16 jan 2021
Dag zaterdag
Tijd 11:00 t/m 13:00uur
Locatie
  • Hoofddorp Pier K , Raadhuisplein 9, 2132 TZ Hoofddorp
Docent
geen afbeelding beschikbaar
Peter Olthof
Aantal lessen 9
Leeftijd 12 t/m 17 jaar
Discipline Cursussen voor mensen met een beperking, Fotografie & Media, Fotografie en Media
Cursus Code
RK10834
© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday