Ga direct naar inhoud

Mediakunst

Het Mediafestival 5e editie

Het Mediafestival bestaat vijf jaar! Vijf edities vol technologie, kunst en digitale geletterdheid. Tijdens deze feestelijke jubileumeditie maken de leerlingen een tijdreis waarin de vragen van de toekomst worden gecombineerd met toepassingen uit het verleden.

Wat moet je kunnen als je zelflerende robots wil trainen? Kan zonnekracht worden gebruikt om tegelijkertijd elektriciteit én voedsel te produceren? Is kinderspeelgoed te hacken? De toekomst wacht op niemand en nadenken over wat nu misschien nog ver weg lijkt, is de basis voor vernieuwing en innovatie.

Het Mediafestival vindt plaats tijdens de Week van de Mediawijsheid 2019. Centraal staat een spannende tentoonstelling met toonangevende kunstenaars uit binnen- en buitenland. Daaromheen zijn er workshops en documentaires. Want een dagdeel op het Mediafestival betekent ontwerpen, ontdekken, nadenken en experimenteren. Activiteiten uit de wereld van nu, straks en  misschien wel (n)ooit, aangevuld met analoge technieken en archiefmateriaal. Want waar komen we vandaan? En waar gaan we naartoe? Maak, raak, zie en voel deze toekomst in Het Cultuurgebouw!

Vrijdag 15 november is de speciale dag voor groep 7 en 8 van het PO met plaats voor tien groepen. Er is ruimte voor vijf groepen in de ochtend en vijf groepen in de middag. Je kunt je voorkeur voor een dagdeel aangeven bij de aanmelding. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Haast je, want de inschrijving gaat op volgorde van aanmelding.

Voorafgaand aan het bezoek ontvangt de leerkracht een lesbrief waarmee de leerlingen kunnen worden voorbereid.

© 2020 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday