Ga direct naar inhoud

Modules Mediakunst

Op het snijvlak van kunst en computer

Nieuwe technologieën zijn overal en het is belangrijk dat de kinderen van deze tijd leren omgaan met alle vormen van media. Maar behalve het mediawijs zijn op het internet en het leren werken met een computer, geven nieuwe ontwikkelingen ook nieuwe mogelijkheden. Dat weten kunstenaars als geen ander. In deze modules ontdekken je leerlingen de interactieve kunst op het beeldscherm en gaan ze aan de slag als kunstenaar van de toekomst. Volwaardig kunstonderwijs met nieuwe middelen!

Digitale kunst: Coded Nature
Pier K Cultuuronderwijs PO

De vraag: Waar vind je kunst? Het antwoord: in een museum, natuurlijk. Dus beginnen we daar.
We veranderen een ruimte op school in een museum. Er hangen geen schilderijen, maar schermen waarop digitaal werk wordt getoond. Je leerlingen krijgen een rondleiding, net als in een echt museum en maken kennis met deze nieuwe, vaak interactieve vorm van kunst. De opdracht: Maak binnen het thema van de tentoonstelling een kunstwerk. De leerlingen gaan programmeren en combineren analoog, digitaal, beeld en
geluid tot een eigen digitaal en interactief werk.

Waar & wanneer

Locatie
Klaslokaal
Digibord en wifi vereist
Periode
1 sep 2020 t/m 5 jul 2021

Tijd & Info

Duur
60
Maximum deelnemers
30

Classificatie

Categorie
actief
Disciplines
Media&Technologie, Beeldend 2 dimensionaal, Film en animatie
Leerjaren
Groep 5, 6
Interactieve kunst
Pier K Cultuuronderwijs PO

Een computer is allang niet meer zo’n ding met een scherm. Computers zitten overal verstopt; in je knuffel of in je tandenborstel. We maken die verborgen technologie zichtbaar, breken de mooie buitenkant open en onderzoeken de wereld er binnen in.

Met klei en geluidsopnames maken je leerlingen een interactieve, driedimensionale, unieke muziekmachine. Samenwerken is belangrijk want aan het eind komt alles bij elkaar.

Waar & wanneer

Locatie
Klaslokaal
Digibord en wifi vereist
Periode
1 sep 2020 t/m 31 jul 2021

Tijd & Info

Duur
60
Maximum deelnemers
30

Classificatie

Categorie
actief
Disciplines
Media&Technologie, Audiovisueel, Film en animatie
Leerjaren
Groep 5, 6
© 2020 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday