Ga direct naar inhoud

Basispakket Dans Dichtbij

1-2tje Dansduet op school, kijken en doen

Met het Basispakket Dans Dichtbij, uitgevoerd door de dansers van de Stilte, maken je leerlingen op unieke manier kennis met de discipline dans. In vier stappen maken we de koppeling tussen kijken, reflecteren en doen. Zittend rond een mat in het speellokaal, oog in oog met twee dansers, volgen je leerlingen een duet. Dans, zo dicht op de huid, maakt een onuitwisbare indruk! Na het kijken en genieten mogen de kinderen de dansers het hemd van het lijf vragen. Ze praten met elkaar over wat ze hebben gezien want iedereen ziet het duet op zijn eigen manier. De derde stap is een workshop waarin de leerlingen zelf dansen, meteen erna in dezelfde ruimte. Een tweede bijeenkomst in de week er na, ook op school, maakt de lessenreeks compleet.

In de tweede bijeenkomst wordt eenzelfde combinatie (kijken, reflecteren, doen) aangeboden. Een fragment van het duet wordt nogmaals gedanst maar op nieuwe muziek en vanuit een ander perspectief.
De vraag is dan: Is het verhaal anders dan de vorige keer?

Met hun inmiddels beproefde 1-2tjes (dansduetten, heel dicht op het publiek) laat De Stilte jouw kinderen op een unieke manier kennis maken met dans.

Let op: dit pakket is een leerlijn voor de hele school. Onderdelen kunnen niet los worden afgenomen.

1-2tje; Krukjes
Pier K Cultuuronderwijs PO

Een ontmoeting tussen twee dansers. Ze praten niet maar communiceren wel. Lichaamstaal kan sterker zijn dan woorden. Hoe doe je dat eigenlijk, iemands aandacht trekken? Het dansduet duurt kort, dus je moet goed opletten wat de dansers allemaal doen want we vragen naar wat je hebt gezien. En jij mag natuurlijk jouw vragen aan de dansers stellen! Na het gesprek helpen de dansers jullie bij het maken van een eigen choreografie.

Waar & wanneer

Locatie
Speellokaal/aula

Muziekinstalatie nodig

Periode
29 mrt 2021 t/m 2 apr 2021

Tijd & Info

Duur
60
Maximum deelnemers
30

Classificatie

Categorie
actief
Disciplines
Dans
Leerjaren
Groep 5, 6, 7, 8
1-2tje; T-Shirt
Pier K Cultuuronderwijs PO

Een T-shirt is veel meer dan alleen een kledingstuk. In dit duet gaan de dansers op avontuur door en met een T-shirt. Door de gaten van het shirt ontstaan nieuwe werelden. Het dansduet duurt maar kort dus let goed op wat de dansers allemaal doen. Wie zijn de dansers? Waar zijn ze? Na het duet stelt de dansdocent een aantal vragen en mogen jullie vragen aan de dansers stellen. En dan zelf aan de slag. Kun jij met je klasgenoot net zo mooi dansen?

Waar & wanneer

Locatie
Speellokaal/aula

Muziekinstalatie nodig

Periode
29 mrt 2021 t/m 2 apr 2021

Tijd & Info

Duur
45
Maximum deelnemers
30

Classificatie

Categorie
actief
Disciplines
Dans
Leerjaren
Groep 1, 2, 3, 4
© 2020 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday