Ga direct naar inhoud

Voortgezet onderwijs

Pier K biedt een breed kunst- en cultuuraanbod voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijs; van speciaal onderwijs en praktijkonderwijs tot gymnasium. Hiermee willen wij leerlingen prikkelen, verwonderen en uitdagen om zo hun (kunstzinnige) ontwikkeling te stimuleren. Met onze activiteiten zoomen we in op kunsttechnieken, maar kijken we ook naar de rol van kunst in de moderne maatschappij. Kunst legt makkelijk verbanden met andere vakken en speelt steeds meer in op de mediacultuur. De projecten van Pier K sluiten hierbij aan.

Pier K organiseert activiteiten op school, maar ook op locatie. Bij Pier K in Hoofddorp of Nieuw-Vennep hebben we beschikking over professionele ruimtes, zoals dans- en theaterstudio’s, beeldende ateliers en een echte film- en podiumzaal. Pier K werkt ook nauw samen met haar partners. Samen met diverse theatergezelschappen organiseren wij theaterdagen en in Het Cultuurgebouw laten we, onder andere tijdens Rondje Cultuur of het Mediafestival, leerlingen kennismaken met Schouwburg De Meerse, de Bibliotheek Haarlemmermeer en poppodium Duycker.

Vakoverstijgende projecten nemen binnen het huidige onderwijs een steeds belangrijkere plek in. Met kunst en cultuur als vertrekpunt ontwikkelt Pier K projecten waar kunstdisciplines geïntegreerd worden in een thema of kwestie, waarbij verschillende vakken samenwerken. Voor de aansluiting bij de leefwereld en leerstijl van leerlingen is Gardners theorie van meervoudige intelligentie van belang. Bij onze multidisciplinaire en vakoverstijgende programma’s worden de leerlingen uitgedaagd om te leren via verschillende leerstijlen. Bij het ontwikkelen van vakoverstijgende projecten houdt Pier K rekening met de eigenheid, leefwereld en cultureel diverse achtergrond van leerlingen.

Laat u inspireren door het brede en toegankelijke kunstaanbod van Pier K op deze website. In het aanbod vindt u activiteiten die los, in serie of als onderdeel van een workshopdag besteld kunnen worden. Graag gaan we in gesprek met u als school om een activiteit op maat te ontwikkelen.

Voor meer informatie, mail naar Michelle van Aggelen, Projectleider Voortgezet Onderwijs, michelle.van.aggelen@pier-k.nl of bel voor een programma op maat naar 023 566 95 65

© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday