Ga direct naar inhoud

Voortgezet onderwijs

Doel

Pier K heeft als doel zoveel mogelijk jongeren uit de Haarlemmermeer actief kennis te laten maken met de wereld van kunst en cultuur. Daarbij willen we zo goed mogelijk aansluiten bij de specifieke vraag van iedere school door maatwerk te leveren.
We ontwerpen kunst en cultuurprogramma’s die leerlingen én docenten uit het voortgezet onderwijs naar hun eigen actualiteit leert kijken. Volgens ons wordt cultuureducatie betekenisvol wanneer zij aansluit bij de leefwereld van de leerling én bij de actuele kunstpraktijk.

Wat doen wij?

Bij Pier K, afdeling VO vervullen wij verschillende rollen: die van aanbieder en van adviseur.
Als aanbieder houden wij nauw contact met diverse culturele instellingen, kunstenaars en inspirators. We luisteren naar de vraag van de school en maken programma’s met een passende gastdocent of cultuuraanbieder.
Bij Pier K denken we in mogelijkheden, er is daarom geen vast format voor een culturele activiteit. Scholen kunnen ook bij ons terecht voor vakoverstijgend en interdisciplinair aanbod.

Als adviseur denken we graag mee met de school. Voor inspiratie bij de les of een nieuwe invulling van de cultuurprogrammering. Bekijk de brochure om een idee te krijgen van het activiteitenaanbod.
Bij Pier K blijven we op de hoogte actuele ontwikkelingen op het gebied van kunst, cultuur, technologie en wetenschap. Zo kunnen we altijd adequaat reageren op de vraag van de school.

Onze expertise ligt bij het platform Innovatie Cultuuronderwijs, waar we ruimte creëren voor een duurzame visieontwikkeling én deskundigheidsbevordering. Klik hier voor meer informatie.

Contact

Neem voor vragen over ons aanbod en advies rechtstreeks contact op met:

vo@pier-k.nl

Toprak Göksu – Programmamaker VO
Mariska de Liefde – Programma Ondersteuner VO

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday