Ga direct naar inhoud

Cultuureducatie Met Kwaliteit 2021-2024

‘In verbinding samenwerken’ in Haarlemmermeer

In het hele land werken scholen en culturele instellingen samen om kunst, cultuur en erfgoed een vast onderdeel van het lesprogramma te maken. Doet jouw school ook mee?

In Haarlemmermeer zijn wij graag jouw partner! Samen met het team, de schoolomgeving, partners en vakdocenten verrijken, verdiepen en versterken we het cultuuronderwijs op school. Bij Pier K vormen we graag een team met de school om zo te kunnen werken aan kwalitatief en duurzaam cultuuronderwijs.

Bekijk alle voorwaarden om mee te doen.

Je kunt kiezen uit drie CMK programma’s. Voor het speciaal (basis) onderwijs hebben wij een vierde programma.


• De CultuurImpulsSchool: eén jaar lang een krachtige impuls voor kunstonderwijs, dat smaakt naar meer!
Wil je het cultuuronderwijs in jouw school een kwaliteitsimpuls geven? Wil je creativiteit een serieuze plek geven in het lesprogramma? Als CultuurImpulsSchool ga je intensief aan de slag met één of twee kunstdisciplines. Een enthousiasmerende teamtraining op maat neemt alle leerkrachten mee in deze aanpak. Samen met inspirerende vakdocenten en/of culturele partners investeer je als school in het cultuuronderwijs voor de leerlingen. Tegelijkertijd vergroot je de competenties van de leerkrachten zelf.

Inclusief: begeleiding van een CMK-adviseur, 50% extra activiteitenbudget (matching) en een gratis digitale leeromgeving.

• De CultuurProjectSchool: twee jaar op onderzoek naar verdieping en verbinding, dat zet zoden aan de dijk!
Wil je onderzoeken hoe je kunst en cultuur een stevige plek kunt geven binnen thematisch, projectmatig of groepsdoorbrekend onderwijs? Als CultuurProjectSchool formuleer je een onderzoeksvraag en ontwerp je een daarbij passend jaarprogramma. Kunstvakexperts zijn daarbij onmisbaar en leveren inspirerend maatwerk. Leerkrachten krijgen ook de kans om zich te ontwikkelen op het gebied van cultuuronderwijs, bijvoorbeeld met of tijdens een enthousiasmerende teamtraining op maat, workshop of cursus.

Inclusief: begeleiding van een CMK-adviseur, 75% extra activiteitenbudget (matching) én materiaalbudget.

• De CultuurMagneetSchool: in drie jaar tijd cultuuronderwijs in het hart van de school plaatsen, dat straalt af op alles!
Wil je als school voorop lopen met samenhangend kunst- en cultuuronderwijs? Wil je laten zien dat heel de school kunst en cultuur ademt?
Als CultuurMagneetSchool profileer je je met cultuuronderwijs aan (nieuwe) leerlingen, ouders en de directe omgeving. Professionalisering van leerkrachten en samenwerking met culturele partners zijn daarbij vanzelfsprekend. Het totaalprogramma is gericht op cultuur in alle facetten: kunstvakinhoudelijk en geïntegreerd, binnen- en buitenschools, in samenwerking met partners en met een team dat ervoor gaat. Je mag dan ook met trots het bordje CultuurMagneetSchool aan de muur van de school bevestigen.

Inclusief: begeleiding van een CMK-adviseur, 100% extra activiteitenbudget (matching) én materiaalbudget.


• CMK in het speciaal onderwijs: in drie jaar naar cultuuronderwijs dat harten verovert, dat schept kansen!
Grijp jij de kans om (eindelijk) met een mooi budget aan duurzaam cultuuronderwijs te bouwen? Als school voor Speciaal (Basis) Onderwijs werk je aan een cultuurprogramma waar niet de school, maar het kind centraal staat. Jouw school krijgt de kans om te onderzoeken wat er voor de leerlingen werkt. Vakdocenten en culturele partners met affiniteit voor het speciaal onderwijs maken samen met jou een mooi programma dat bijdraagt aan talentontwikkeling en persoonsvorming van het kind.

Er is oog voor de specifieke populatie en eigenheid van de school. In het cultuurnetwerk van scholen voor speciaal onderwijs wissel je ervaringen uit en deel je kennis met andere scholen.

Inclusief: begeleiding van een CMK-adviseur, €4.100,00 activiteitenbudget (matching) én materiaalbudget.

CMK cultuurpartners
Je hebt de mogelijkheid om samen te werken met alle cultuuraanbieders van de KCOS website, waaronder de bibliotheek: voor verbinding van taal met cultuur. In overleg maak je een programma op maat.

Contact
Wil je de mogelijkheden, kosten en verdere voorwaarden bespreken?
Neem dan contact met ons op via cultuuronderwijs@pier-k.nl.Wij nemen graag de verschillende trajecten met je door.

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday