Ga direct naar inhoud

New Art Mania

Scholieren event in de Week van de Mediawijsheid
Van 8 t/m 11 november is het weer zover: dan staat Het Cultuurgebouw in het teken van Media! Dit jaar zoomen wij met leerlingen in op de oude maar vooral nieuwe kansen voor de kunst(naar).

Terug naar Activiteiten
Mediafestival 2021

De mogelijkheden van digitale kunst lijken oneindig. De ene keer is het kunstwerk een schilderij, dan weer een 3D object, een foto, een hologram, een muziekstuk, een game of een TikTok film. Zet je het om in cryptokunst, dan kun je het ook nog eens goed verkopen. Want NFT lijken dikke digitale duiten die de nieuwe verzamelaar neerlegt voor een mooi stukje online kunst.
Tijdens de week kruipen de leerlingen in de huid van de nieuwe kunst(enaar). Met een programma van workshop(s) + een rondleiding in de media-expo gaan ze zelf op ontdekking. Ze ontwerpen, maken en gaan codekraken. Ze verkennen de mogelijkheden en onmogelijkheden van digitale kunst. Ook gaan ze met kunstenaars en elkaar in gesprek. Wie is de maker, en wie is de eigenaar? Is kunst wel kunst als het niet tastbaar is? Is deze kunstvorm echt nieuw? Kortom, staan we aan het begin van een nieuw tijdperk of toch niet?

Binnenkort ontvang je de Save The Date mail met inschrijfformulier.

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday