Ga direct naar inhoud

Actueel

Hier vind je het laatste nieuws van VO.

18-2-2021 | PodKerst podcast

Tijdens de Kleurweek op het Herbert Vissers College is er een speciale podcast gemaakt voor de ouderen in de zorginstellingen van Nieuw-Vennep. Samen met Marc Brouwer van Radiorakkers hebben leerlingen uit de eerste klas de PodKerst in elkaar gezet: een podcast met kerstliedjes, een hoorspel en interviews met opa’s en oma’s en een dominee. Hieronder een fragment* uit de PodKerst (vanaf 13:47 tot en met 19:05)

18-2-2021 | Filmeducatie

Wil je je klas films laten maken en ben je op zoek naar lesmateriaal om ze op weg te helpen? Filmmuseum Eye en Schooltv hebben samen de educatieve reeks ‘Wat kijk je nou?!’ gemaakt; een serie korte filmpjes over o.a. camerastandpunten, het schrijven van een scenario en montage. Aansprekend en helder uitgelegd, geschikt voor alle leerlingen tot en met de derde klas.
Schooltv: Programma - Wat kijk je nou?

Zoek je nog meer verdieping en inspiratie over filmeducatie? Noord-Holland heeft tegenwoordig haar eigen Filmhub, hét knooppunt voor filmeducatie in de regio.
Filmhub Noord Holland — Netwerk Filmeducatie

18-2-2021 | Theejaterkaarten - Het Zuidelijk Toneel

In tijden van online lesgeven is creatief materiaal van professionele kunstinstellingen heel erg welkom. Het Zuidelijk Toneel ontwikkelde de Theejaterkaarten tijdens de eerste lockdown en zijn sindsdien enorm populair op middelbare scholen. Op de kaarten staan allerlei soort opdrachten en vragen die je je leerlingen kan laten uitvoeren vanuit huis. Ook fijn: de kaarten zijn geschikt voor iedereen en voor alle vakken.

1-12-2020 | Wie geloof je?- TikTok workshop voor 1e tot 3e klas HVX, Herbert Vissers College

De Kerstviering op het HVC had afgelopen jaar het thema ‘Wie geloof je?’. De leerlingen van HVX konden zich op deze viering voorbereiden in een project met verschillende workshops. Bij HVX hebben de leerlingen veel keuze over wat ze willen leren en hoe ze dat willen doen. De leerlingen konden zich daarom aanmelden voor dit project en hadden binnen het project ook ruimte om zich te verdiepen in een onderwerp dat hen extra aanspreekt. De leerlingen hebben onder andere gefilosofeerd over wat waar is en hoe je dat bepaalt; ze hebben een kunstwerk gemaakt waarbij verschillende perspectieven op een gebeurtenis zichtbaar werden en een TikTok workshop gevolgd om een zo geloofwaardig mogelijke video te maken. De 75 leerlingen die hebben deelgenomen hebben zich met plezier gericht op deze workshops en hun uitwerkingen daarvan. We delen graag een aantal opbrengsten. ‘

© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday