Ga direct naar inhoud

House on Wheels

Op het Hoofdvaartcollege in Hoofddorp is een project aan de gang met tiny houses. In twee betekenissen. Niet alleen gaat het om kleine maquettes van huizen, de huizen die deze maquettes verbeelden zijn ook klein. Leerlingen ontwerpen een zo klein en efficiënt mogelijk huis en maken daar vervolgens een zo echt mogelijke maquette van. Belangrijk: de tiny houses zijn ook nog houses on wheels. De leerlingen hebben de opgave een huis te ontwerpen waar je al wonend in zou kunnen rondreizen. Maar dan natuurlijk geen woonwagen.

Terug naar Inspiratie

Het project valt onder de vlag van het platform Innovatie Cultuuronderwijs, dat leerlingen van het VO wil laten kennismaken met Design Thinking: denken vanuit het hele maakproces van objecten, van schets via ontwerp tot echt maken. Bovendien is het essentieel dat leerlingen worden aangespoord tot samenwerken en van elkaar leren. Het platform draagt ook externe docenten voor die een dimensie aan het leren kunnen toevoegen. De afgelopen maand hebben alle klassen een aparte workshop gekregen waarin ze meer leerden over wat er allemaal komt kijken als je een gebouw gaat ontwerpen. Het moest nog online, maar was niettemin leerzaam.

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday