Ga direct naar inhoud

Mediafestival 2021

Under Construction

Robots die je werk doen, slimme apparaten die voor jou nadenken en databases vol met je grootste geheimen. Het leven gaat steeds meer op een science fiction film lijken.

Workshops

ElectricBodyHack

Kunnen we in de toekomst organen printen en dragen we microchips in ons lichaam? In deze workshop ontwerpen leerlingen het lichaam van de toekomst en komen ethische vragen aan de orde. Met zelfgemaakte geleidende verf en een simpel stroomcircuit maken ze van het ontworpen lichaam een spel. Wat zou jij willen verbeteren aan je lichaam?

Virtual Future

Met Virtual Reality(VR) stap je zo in een andere wereld. In deze workshop ontdek je hoe je zelf zo’n wereld kunt maken. Leerlingen creëren een science fiction beeldverhaal over de toekomst. Het eindwerk wordt omgezet naar een 360-graden-sphere. Zet de VR bril op je hoofd en kijk rond in je eigen verhaal!

Deze workshop is ontwikkeld door medialab SETUP in Utrecht.

SoundLAB

Ooit van een MODi, Dato, rolltone of hothand gehoord? SoundLAB komt naar het Mediafestival met muziekinstrumenten van de toekomst! Leerlingen maken door middel van muziek kennis met nieuwe technologie en andersom. In een groep maken ze een nieuw muziekstuk dat ze vervolgens aan elkaar presenteren.

SoundLAB is onderdeel van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Escape Room

‘Ik doe niks verkeerd, dus ik heb niks te verbergen.’ Toch? In de Escape Room strijden twee groepen tegen elkaar om privacy gegevens te hacken of juist te beveiligen. De agents en de hackers voeren codeer- en programmeeropdrachten uit, waarbij ze meer of juist minder informatie openbaar maken. Het onderwerp privacy wordt bespreekbaar gemaakt en de leerlingen ontdekken meer over encryptie en computertaal.

Micro:PET

Maak je eigen digitale huisdier met de Micro:bit. Met eenvoudige algoritmes maak je met deze kleine - door de BBC ontwikkelde - computer een karakter. In deze workshop gaan leerlingen digitaal en analoog creatief aan de slag. Ze leren wat algoritmes zijn en denken na over de relatie tussen mens en machine.

Master of Puppets

Ontwerp een robothoofd en wek het tot leven! Met karton, tape, tie-wraps en lijm maken de leerlingen een hoofd met basale emoties zoals blijdschap, verdriet, woede, verbazing, angst of verveling. Het hoofd wordt tot leven gewekt met een speciaal voor de workshop ontworpen set motoren en elektronica.

Deze animatronic-workshop is ontwikkeld en wordt begeleid door robotwetenschapper Edwin Dertien.

Mediafestival Save the Date '18

Save the date!

© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday