Ga direct naar inhoud

Compositieproject

Pier K organiseert sinds 2005 jaarlijks het bijzondere Compositieproject. Dit project heeft als doel om jonge muzikanten te stimuleren in het zelf maken en verzinnen van muziek. Dit heet componeren. Het lijkt vanzelfsprekend dat we altijd en overal van muziek kunnen genieten, maar we staan er niet bij stil dat al die muziek ooit door iemand is bedacht: de componist. De sterren op het podium krijgen vaak de meeste aandacht. Zij zouden echter nooit kunnen stralen als er geen muziek bedacht én gemaakt is die zij kunnen vertolken. In het Compositieproject gaat de aandacht naar het begin van dit creatieve proces en zetten we de componisten in de spotlights. De muzikanten die op zolder met noten knutselen, samen in een repetitieruimte iets moois van hun ideeën maken of zingend op de fiets een pakkend melodietje bedenken. Deze componisten vormen de basis van muziek.

Deelnemers aan het jaarlijkse Compositieproject zijn tussen de 12 en 21 jaar oud en woonachtig of schoolgaand in de gemeente Haarlemmermeer. Alle muziekgenres zijn welkom.

Compositieproject 2021
De inschrijvingsperiode voor het Compositieproject 2021 is op 16 april gesloten. De jury maakt binnenkort bij de inschrijvers bekend wie geselecteerd is. Via de website en social media kun je later op de hoogte blijven van de voortgang van het Compositieproject.

Nieuwsgierig geworden?
Bekijk de showcase van het Compositieproject 2020 en beluister de composities van 2020.

Heb je vragen over het Compositieproject?
Stuur ons dan een e-mail.

© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday