Ga direct naar inhoud

The Wife

Glenn Close, Jonathan Pryce en Christian Slater spelen de hoofdrollen in The Wife. Een ijzersterk, spannend en stijlvol drama over menselijke relaties en een vrouw die uiteindelijk haar eigen stem vindt.

Joan Castleman (Glenn Close) heeft veertig jaar lang haar talent, dromen en ambities opgeofferd voor de literaire succescarrière van haar charismatische man Joe Castleman (Jonathan Pryce). Hun pact zorgde voor een stevig huwelijk, maar Joan heeft haar breekpunt bereikt. De dag voordat haar man de Nobelprijs voor Literatuur krijgt uitgereikt, besluit ze een geheim te onthullen waardoor alles in één klap op losse schroeven komt te staan. Glenn Close ontving een Golden Globe voor Beste Actrice voor haar rol in The Wife. 

Regie: Björn Runge

Kijkwijzer: alle leeftijden - grof taalgebruik

Trouw
"Glenn Close, altijd goed in koele, zelfs harde randjes, gaat met deze rol waarschijnlijk een vruchtbaar prijzenseizoen tegemoet."

FilmTotaal
"The Wife is op zijn best wanneer mensen niets zeggen, maar de ogen al het werk doen. Goed filmisch verteld, een prachtig toneel voor Glenn Close."

© 2019 Pier K / Privacyverklaring / Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday