Ga direct naar inhoud

O Lucy! [AFGELAST]

Vanwege de coronamaatregelen is Pier K Nieuw-Vennep tot ten minste dinsdag 9 februari gesloten. Alle activiteiten zijn afgelast. Houd de website in de gaten voor nieuwe programmering wanneer we weer open kunnen.


Een bitterzoete komedie die treffend de culturele verschillen tussen Oost en West schetst. O Lucy! is een echte feelgoodfilm!

Setsuko vindt haar leven niet veel bijzonders. Met een saaie baan en weinig romantiek buiten kantoortijden, slaat ze zich kettingrokend door de dagen. Afgunstig kijkt ze naar het bruisende leven van haar jonge nicht, die haar overhaalt om Engelse les te nemen. Haar Amerikaanse leraar John onderwijst er niet alleen de taal, maar laat zijn Japanse studenten ook kennismaken met de Westerse cultuur. Met een pruik transformeert hij Setsuko in Lucy. De omhelzing bij de eerste begroeting is wel ‘heel erg vriendelijk’ volgens Setsuko. Maar zijn onconventionele lesmethode heeft effect en Setsuko valt als een blok voor haar leraar. Wanneer John plotseling verdwenen is, gaat ze samen met haar zuster naar hem op zoek. Zo belanden ze van Tokio in het zuiden van Californië. In een onbekende wereld van tattooshops en morsige motels worden familiebanden en oude rolpatronen getest, terwijl Setsuko de droom van Lucy in leven probeert te houden.

Regisseur: Atsuko Hirayanagi 

Kijkwijzer: 12 jaar en ouder - seks - grof taalgebruik

Het Parool:
“Leidt tot absurdistische glimlachscènes over cultuurverschillen, identiteit, leeftijd en liefde, maar ook tot ontroering”

© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday