Ga direct naar inhoud

The Commitments

Jimmy Rabitte richt een succesvolle soulband op in zijn dorpje boven Dublin. Door interne strubbelingen loopt de toekomst van de band echter gevaar..

Het verhaal speelt zich af aan het einde van de jaren tachtig in een noordelijke arbeiderswijk van Dublin. Jimmy Rabbitte, een jonge werkloze twintiger, houdt slechts van één muziekstijl: soul. Hij droomt ervan die muziek in Ierland te populariseren. Als zijn twee vrienden, gitarist Outspan Foster en bassist Derek Scully, uit hun muziekgroepje gezet worden, krijgt hij het geniale idee om een soulband te vormen. Aangezien hij niet kan zingen en geen instrument kan bespelen, beslist hij audities te houden. Via advertenties dienen zich allerlei kandidaten aan tot hij uiteindelijk een zanger, drie achtergrondzangeressen en een oudere ervaren trompettist geschikt vindt. Geleidelijk wordt de band, die tot The Commitments gedoopt wordt, nog aangevuld met enkele andere instrumentalisten. Na een langzaam bochtig parcours weten The Commitments zich een weg te banen naar het succes.

Regie: Alan Parker

Kijkwijzer: 12 jaar en ouder - geweld - grof taalgebruik

Trouw: 
"Een film waarvan het kijk- en luisterplezier je nog lang bijblijven."

LET OP Coronabewijs:
Het coronabewijs is verplicht (vanaf 13 jaar) tot in ieder geval eind oktober 2021 en kan je aantonen met:
- Vaccinatiebewijs (QR-code in de CoronaCheck-app of via coronacheck.nl)
- Herstelbewijs: bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona (QR-code in de CoronaCheck-app of via coronacheck.nl).
-Testbewijs via testenvoortoegang.nl (een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de voorstelling).
Aan de deur wordt de QR-code gecheckt samen met je identiteitsbewijs. Je hebt altijd het recht om je ticket te annuleren en je geld terug of tegoedbon te vragen (tot 48 uur voor aanvang voorstelling).

© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday