Ga direct naar inhoud

Mats Hoogland wint Amateur Musical Award 2018

Mats Hoogland AMA

Musical Into the Woods van Pier K valt in de prijzen

Mats Hoogland, leerling van Dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer wint de Amateur Musical Award 2018 (AMA) in de categorie ‘Beste Mannelijke Bijrol’ voor zijn vertolking van Sjaak uit de Musical ‘Into the Woods’ van Pier K.

Na vier jaar zijn de Amateur Musical Awards meer dan een begrip: elk jaar worden de kandidaten beter en de uitvoering professioneler. Afgelopen maandag 10 december 2018 was het grote spektakel voor het eerst live te volgen bij RTV Rijnmond. Dé JeugdTheaterSchool (JTS) Haarlemmermeer van Pier K was erbij. Genomineerden Kirsten de Vries in de rol van Roodkapje en Mats Hoogland in de rol van Sjaak, beiden uit de musical ‘Into the Woods’ maakten kans op een Award en ook voor ‘Beste vormgeving poster’ ontving JTS Haarlemmermeer een nominatie. Mats Hoogland ging er, zeer verdiend, met een prijs vandoor.

‘Into the Woods’ op weg naar een AMA

Precies een jaar voor de uitreiking van de Awards 2018, op 10 december 2017, presenteerde de productiegroep van Dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer de Sondheim-musical ‘Into the Woods’ in De Meerse te Hoofddorp. Onder de bezielende leiding van regisseur Dennis ten Vergert, bekend uit de professionele musicalwereld (o.a. Soldaat van Oranje), muzikaal leider Barbara van Houten en choreografe Roxy Verwey, hebben de castleden bijna driekwart jaar gewerkt aan deze muzikale uitdaging. Het publiek was laaiend enthousiast en zorgde ervoor dat de JTS de sprong richting de AMA durfde te wagen. En het publiek had gelijk. Van de 88 producties die zich hadden aangemeld voor de AMA’18 werd de JTS zeven keer genomineerd. Tweemaal voor Beste Vrouwelijke Bijrol: Kirsten de Vries en Amber Leemans, Beste Mannelijk Bijrol: Mats Hoogland, Beste Musical, Beste Vormgeving Toneelbeeld, Beste Ensemble, Beste Toneelposter.

Dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer initiatief van Pier K/Het Cultuurgebouw

Dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer is vijf jaar geleden als onderdeel van Pier K opgericht door Liselotte Hesp en is inmiddels een begrip in Haarlemmermeer. Naast een ruim aanbod in theater- en musicalcursussen, zijn er ook diverse productiegroepen en selectieklassen waar leerlingen les krijgen van vakdocenten uit de theater en musicalwereld. In januari 2019 starten de nieuwe cursussen, zie www.pier-k.nl.

© 2020 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday