Ga direct naar inhoud

Wie zijn wij?

Pier K is het centrum voor kunst en cultuur voor jong en oud in Haarlemmermeer. Dit bloeiende instituut voor cultuuronderwijs organiseert jaarlijks honderden projecten, workshops en cursussen in alle kunstvakken en gegeven door professionele kunstenaars/docenten. Pier K organiseert tevens diverse activiteiten en dagbesteding voor speciale doelgroepen. Wij werken hierbij samen met verschillende maatschappelijke organisaties.

Cultuuronderwijs in de vrije tijd

Pier K zorgt voor cursussen, workshops, projecten, exposities, voorstellingen en vele andere activiteiten in de disciplines muziek & zang, beeldende kunst, textiel, fotografie & media, dans, theater & musical, kijk op kunst en literatuur. Wij doen dit voor particulieren, culturele instellingen, amateurkunstverenigingen, sociaal maatschappelijke instellingen en bedrijven. Jaarlijks nemen bijna 10.000 mensen deel aan de projecten en cursussen van Pier K en bezoeken ruim 31.000 mensen onze evenementen, exposities en voorstellingen.

Cultuuronderwijs op school

Het scholenteam van Pier K ondersteunt basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in Haarlemmermeer bij het geven van cultuuronderwijs. Wij werken samen met 66 scholen voor primair onderwijs en zeven scholen voor voortgezet onderwijs. Jaarlijks nemen ruim 18.500 leerlingen op school deel aan projecten en lessen van Pier K.

Het Cultuurgebouw

Pier K is samen met het Podium voor Architectuur, Schouwburg De Meerse, Bibliotheek Haarlemmermeer en Poppodium Duycker onderdeel van Het Cultuurgebouw Haarlemmermeer.

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday