Ga direct naar inhoud

Activiteitenbegeleider dagbesteding medewerkerslunch

Pier K is op zoek naar een activiteitenbegeleider voor de dagbesteding op de maandag. Op deze dag, en op dinsdag en donderdag, wordt er door de dagbesteding/lunchteam een lunch verzorgt voor de medewerkers van Het Cultuurgebouw.

Achtergrondinformatie
Pier K, centrum voor kunst en cultuur in Haarlemmermeer, biedt dagbesteding aan voor mensen die een grotere afstand hebben tot de maatschappij. Mensen die bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking of een psychische stoornis hebben. Daarbij wordt gekeken naar de wensen, behoeften en sterktes van de deelnemer. We werken daarin samen met zorgorganisaties als Stichting de Linde, RIBW en Ons Tweede Thuis.

Wij vragen van de begeleiding:
• Begeleiden van deelnemers dagbesteding bij wekelijkse medewerkerslunch op maandag van 9.45 uur – 14.30 uur.
• Begrip voor problemen van mensen met een verstandelijke beperking en/of psychische stoornis in de leeftijd van 18 - 65 jaar
• Een gezellige, ontspannen omgang en sfeer creëren en positieve houding
• Empathisch vermogen, luisterend oor kunnen bieden

Activiteit
Pier K is september 2015 gestart met het aanbieden van een wekelijkse lunch aan alle werknemers binnen Het Cultuurgebouw en samenwerkingspartners. Deze lunch wordt bereid door deelnemers uit de kwetsbare doelgroep (mensen met een licht verstandelijke beperking en/of GGZ achtergrond) in samenwerking met een vrijwilliger, een medewerker sociaal domein en de coördinator dagbesteding. Het begint in de ochtend om 09:45u met het bespreken van de dag, de lijst met aanmeldingen wordt besproken, er wordt een lekker gerecht bedacht en vervolgens wordt er gezamenlijk een boodschappenlijst gemaakt. Gezamenlijk worden de boodschappen gehaald en vervolgens wordt er gekookt. Als vrijwilliger help je de groep hierbij en begeleid je hen. Je praat, evalueert en maakt doelen met de doelgroep. Vanaf 12 uur zijn de medewerkers van Het Cultuurgebouw welkom en stuur je de groep aan met het bedienen en help je ze een handje. Om 13:30 wordt er met elkaar gegeten en opgeruimd.

Het mes snijdt hier aan meerdere kanten. De cliënten integreren en doen mee, midden in de maatschappij. Verder draagt de activiteit bij aan verhoging van de communicatie en gezelligheid in Het Cultuurgebouw, is het een zinvolle invulling van vrijwilligerswerk en leidt het tot integratie. Iedere laatste week van de maand organiseren we ook een nieuwe, verrassende themalunch. Alle teamleden krijgen de ruimte om hiervoor zijn/haar eigen, creatieve input te geven.

Benodigde vaardigheden
Geduld, empathisch vermogen, affiniteit met koken, aanpakken/doen, creatief, samenwerken

Wat krijg je van Pier K?
- Veel voldoening, omdat je een bijdrage levert aan het plezier en/of herstel van iemand anders
- Kerstpakket en personeelsfeesten
- Vrijwilligersuitje
- Reiskostenvergoeding

Interesse?
Lijkt het jou leuk om de dagbesteding te begeleiden en heb je geduld, empathisch vermogen en affiniteit met koken? Neem dan contact op met Roos de Vries door een mail te sturen naar medewerkerslunch@pier-k.nl en dan maken we een afspraak om eens kennis te maken.

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday