Ga direct naar inhoud

Anja Pelt

Docent dwarsfluit

Muziek, daar kan ik wel de hele dag mee bezig zijn! Dit was één van de redenen om voor dit vak te kiezen.

Ik was zelf 9 jaar toen ik met dwarsfluitspelen begon. Ik geef nu al vele jaren met veel plezier en enthousiasme dwarsfluitles bij Pier-K in Nieuw-Vennep en Hoofddorp. Ik vind het heerlijk mijn liefde voor de muziek en mijn instrument over te dragen aan de leerlingen. Daarnaast vind ik het heel boeiend de ontwikkeling van jonge mensen van dichtbij mee te maken en te zien wat muziek voor hen kan betekenen. Omdat geen leerling hetzelfde is, is het voor mij een uitdaging om een ieder op zijn eigen manier zo goed mogelijk te leren dwarsfluit spelen. Het plezier in het spelen en muziek maken staat voorop.

Ik heb ooit voor dit werk/deze baan gekozen omdat ik het fijn vind om mijn enthousiasme voor de blokfluit van heel klein tot heel groot (van sopranino tot contrabas) op anderen over te dragen. Als ik les geeft geniet ik het meeste van als ik merk dat een leerling echt zijn gevoel kwijt kan in de muziek. Ook als een leerling tegen mij zegt "als ik verdrietig of boos ben dan ga ik altijd blokfluitspelen, en daarna voel ik me weer veel fijner" doet mij dat veel goed. In mijn les/cursus ligt de nadruk op ontspannen muziek kunnen maken met een vrij gevoel ten opzichte van het instrument. Ik probeer altijd een sfeer van vertrouwen op te bouwen, zodat de leerling zich op zijn gemak voelt, een eerste vereiste voor fijn muziek maken.

in HaarlemmermeerIk vind het fijn om iemand anders dit bijzondere instrument te leren bespelen. Het is heerlijk om altijd met muziek en mensen bezig te zijn. Hobospelen is echt leuk en uitdagend om te doen. We stemmen het lesprogramma samen af op jouw wensen en mogelijkheden. Ik geniet het meest van de momenten dat leerlingen echt plezier beleven aan het spelen en aan de muziek. Als de hobo lekker gaat klinken en de leerling staat heerlijk muziek te maken dan is het voor mij een topdag! Ik leg de nadruk tijdens mijn les op ontspanning in het hobo spelen, het ontdekken van diverse muzikale stijlen en een echte muzikant worden. Voor mij is de uitdaging het inspireren van de leerling om dit mooie instrument onder de knie krijgen.

Hoe verder je komt met spelen, des te meer ruimte ontstaat om je eigen muzieksmaak te ontwikkelen en muzikale diepgang op te zoeken.

Anja Pelt
© 2020 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday