Ga direct naar inhoud

Anne-marie Corman

Docent beeldende kunst

Ik ben een beeldend kunstenaar EN docent in hart en nieren. Ik werk graag met mensen, met groepen en aan speciale projecten, die echt een essentiële kracht aanspreken bij een ieder die eraan meedoet. Ik geef al sinds mijn 20ste les en heb een enorme ervaring met doelgroepen van kleuters tot senioren, ik ben multidiciplinair ingesteld…van schrijven tot theater, van schilderen tot film… Ik geniet het meest wanneer ik deelnemers met hart en humor bij hun eigen creativiteit en zeggingskracht weet te brengen. Ook vind ik het belangrijk dat cursisten waardering krijgen voor hun eigen resultaten en meer gaan zien in hun eigen werk en dat van anderen. Als cursisten genieten, geniet ik mee en omgekeerd. Tijdens mijn lessen leg ik de nadruk op diepgang en plezier. Je wordt ‘verleid’ tot onderzoek en tijdens het experiment probeer ik je ‘wakker’ te maken of te houden voor je eigen kracht. Je leert via allerlei technieken je echt uit te spreken in beeld. Bovendien doe ik graag aan bijzondere expositie mogelijkheden of wegen om samen een aparte tentoonstelling te maken op een vreemde plaats of op een ‘eigen’ wijze, zodat er een soort ‘installatie’ ontstaat. “Na mijn opleiding aan de Amsterdamse academie voor beeldende vorming (1ste graads leraren opleiding TEHATEX) heb ik me 2 jaar gespecialiseerd in Monumentale kunst aan de Rijksacademie van beeldende kunsten. Vervolgens 10 jaar gewerkt in een leidinggevende functie (afdelingshoofd beeldend en schrijven) in de kunsteducatie en sinds kort ondernemer met eigen bedrijf SSST! Corman. Ik ben tegenwoordig veel bezig met het werken met dagboeken en het maken van films. Ik ben intuïtief coach en heb jarenlange ervaring in trainingen persoonlijke groei. Van workshop tot jaartraining, van persoonlijke coaching tot bedrijfsuitje of klaslokaal, ik werk vanuit mijn eigen vakkennis, visie en diepgang met uiteenlopende doelgroepen.

Anne-marie volgt sinds kort een cursus voor het maken van stop motion filmpjes zie bijgaande link voor het eerste filmpje.

 

Cursussen van deze docent

Tekenen & schilderen basis 10 lessen

Een goed begin is het halve werk. Het halve kunstwerk, wel te verstaan. Kom we gaan beginnen!

Tekenen & schilderen basis

Een goed begin is het halve werk. Het halve kunstwerk, wel te verstaan. Kom we gaan beginnen!

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday