Ga direct naar inhoud

Carola Vossen

Docent musical en peuterdans

Telkens weer voel ik de enorme passie en liefde voor mijn vak. De drijfveer is er voortdurend, zoals het ritme van mijn ademhaling. Daar waar ik ga, ontmoet ik leerlingen, artiesten, theatermakers maar ook degene die het allemaal mede mogelijk maken, zoals culturele organisaties, kunst en cultuur liefhebbers en vrijwilligers.

Bij Pier K heb ik een opleiding als cultuurdocent genoten. Het is een verrijking van mijn vakkennis en visie en er zijn ontelbare mogelijkheden ontstaan om ook in het onderwijs ons steentje bij te kunnen dragen als theater- dans- en zangdocent.

Ik doe niets liever dan met diverse doelgroepen werken en houd van de afwisseling die lesgeven, choreografie, theater maken en optreden biedt.
Omdat ik graag met mensen werk van 2 tot 80 jaar en daarnaast ook multidisciplinair ben ingesteld, is het belangrijk om te blijven onderzoeken wat bij de leerling als individu past en waar de interesse, ontwikkeling, leerlijn en mijn eigen creativiteit elkaar kunnen omarmen. Zo kan een peuterdansles een theatraal karakter hebben, kunnen we in de toneel lessen als strenge meneertjes dansen en kan een sterfscène met melodramatische zang ten tonele gebracht worden.

De ene keer kan de lesstof of mijn eigen optreden als podiumkunstenaar uiterst diepzinnig en betekenisvol zijn, de andere keer gewoon super leuk. Het kan allemaal naast elkaar bestaan!

Emoties, inspiratie, ontspanning, verwondering, samenwerking, improvisatie, techniek en ontwikkeling zijn voor mij belangrijk in de reis die we samen maken.
Goed presteren is een wens maar per leerling probeer ik te kijken naar wat werkt, waar ik nog kan bijdragen, zelf weet en voelt een mens vaak al zo veel, kunstzinnige leerlingen laten stralen, ze een kader geven, een rol waardoor ze kunnen groeien en genieten vind ik belangrijker dan van iedere leerling elk moment een topprestatie verwachten.

Om een beter beeld te krijgen van mijn werk naast Pier K kun je me op Linked In en op de inmiddels verouderde website vinden : www.carolavossen.nl 

Cursussen van deze docent

Peuterdans 2 en 3 jaar 5 lessen

Heerlijk samen dansen en nieuwe bewegingen ontdekken!

Peuterdans 2 en 3 jaar 10 lessen

Heerlijk samen dansen en nieuwe bewegingen ontdekken!

Kleuterdans 15 lessen

Kijk ik dans! Ontdek de beweeglijkheid van je lichaam.

Musical 6 tot 8 jaar 15 lessen

Een mix van theater, zang en dans.

Kleutertheater

Op een speelse manier kennis maken met theater.

Carola Vossen
© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday