Ga direct naar inhoud

Carola Vossen

Docent musical en peuterdansWanneer is jouw liefde voor je vak theater, dans, musical, begonnen en wat heb je gedaan voordat je hiervan je werk maakte?
Als kind was ik voortdurend aan het toneel spelen, zingen en dansen. Dat is nooit verandert. Tijdens diverse kunstvakopleidingen in binnen- en buitenland, en nog steeds, ben ik werkzaam als podiumkunstenaar en docent in de podiumkunsten. Later ben ik me gaan verdiepen in regie, script en liedteksten. Telkens weer voel ik de enorme passie en liefde voor mijn vak. De drijfveer is er voortdurend, zoals het ritme van mijn ademhaling.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
Ik werk met diverse doelgroepen en ben multidisciplinair ingesteld. Belangrijk is om te blijven onderzoeken wat bij de leerling als individu past en dat plezier, interesse, ontwikkeling, creativiteit en een leerlijn elkaar kunnen omarmen. Bij Pier K geef ik les aan kinderen. Peuterdansles heeft een theatraal karakter. Kleutertheater geeft ruimte voor creativiteit. In de musicalles gaan we samen op een plezierige, ongedwongen manier ontdekken, leren en presenteren.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Emoties, inspiratie, ontspanning, verwondering, samenwerking, improvisatie, techniek en ontwikkeling zijn belangrijk in de reis die we samen maken in de les. Goed presteren is een wens maar liever probeer ik te kijken naar wat werkt en waar ik nog kan bijdragen. Zelf weten en voelen leerlingen vaak al zo veel op het gebied van kunst. Ik laat ze stralen en geef ze een kader, een rol waardoor ze kunnen groeien en genieten.

Wat doe je naast het lesgeven bij Pier K?
Naast Pier K zing ik met diverse muzikanten Engels- en Franstalig repertoire. Ook werk ik als cultuurdocent met ‘theater als middel bij taalontwikkeling’. Als theatermaker maak ik voorstellingen en schrijf ik scenario’s en liedteksten. De ene keer kan de lesstof of het optreden als podiumkunstenaar uiterst diepzinnig en betekenisvol zijn, de andere keer gewoon superleuk en wat luchtiger. Het kan allemaal naast elkaar bestaan!

Foto: Keke Keukelaar

 

Cursussen van deze docent

Kleuterdans 15 lessen

Kijk ik dans! Ontdek de beweeglijkheid van je lichaam.

Peuterdans 2 en 3 jaar 10 lessen

Houdt je peuter ook zo van dansen en muziek? Dansen voor peuters is het helemaal!

Musical 6 tot 8 jaar 15 lessen - 1 uur

Hou jij van zingen, dansen en toneelspelen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Licht uit, spot aan, want de les begint.

Kleutertheater

We gaan toneelspelen en als je wilt, kun je meedoen. Word jij dan de gemene heks of liever de gekke dolfijn?

Peuterdans 2 en 3 jaar 5 lessen

Houdt je peuter ook zo van dansen en muziek? Dansen voor peuters is het helemaal!

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday