Ga direct naar inhoud

Coleman Willis

Docent viool

Als 9-jarige jongen en beginnend violist ontmoette ik in Rochester, New York de Japanse ‘vioolmeester’ Shinichi Suzuki (1898-1998), de bedenker van de beroemde vioolmethode. Deze methode wordt nog steeds overal ter wereld gebruikt. De ontmoeting waar ik met andere kinderen mocht voorspelen, inspireerde me om violist te worden.

Ik ben geboren in de Verenigde Staten en studeerde jarenlang bij de Indiana School of Music in Bloomington en aan de 92Y School of Music in New York bij de Russische conservatoriumdocent Isaak Zaslavsky. In de jaren tachtig emigreerde ik naar Amsterdam, waar ik verder studeerde aan het Sweelinck Conservatorium bij de viooldocenten Leo Boelens, Jean Louis Stuurop, destijds violist bij het Concertgebouworkest en Valentin Zhuk, oud-concertmeester van het Radio Symfonie Orkest. Ik studeerde daar in 1991 als Docerend Musicus af en haalde mijn aantekening Kamermuziek. Mijn lessen Methodiek volgde ik bij de bekende vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek.

Ik ben een enthousiaste leraar die veel plezier beleeft aan het geven van vioolles aan zowel kinderen in alle leeftijden als volwassenen. Ik heb inmiddels ruim 25 jaar ervaring in het les geven op individueel- en groepsniveau. Plezier van het spelen staat voorop. Techniek en een goede houding zijn daarnaast belangrijk. Kinderen vanaf ongeveer vier of vijf jaar kunnen al beginnen met vioolles, in een groepje of alleen. Ze kunnen meespelen in orkesten en ensembles bij Pier K en optreden op mijn voorspeelmiddagen.

Naast het lesgeven heb ik strijkersrepetities geleid bij het Noordhollands Jeugdorkest en het Utrechtsch Studenten Concert. Ook werk ik al ruim 27 jaar als remplaçant bij alle Nederlandse beroepsorkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Coleman Willis
© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday