Ga direct naar inhoud

Erica de Ridder

Docent muziek

Zelf was ik negen jaar toen ik met dwarsfluit spelen begon. Nu geef ik al vele jaren met plezier en enthousiasme dwarsfluitles op Pier-K in Haarlemmermeer. Geen leerling is hetzelfde en het is voor mij een uitdaging om ieder op zijn eigen manier zo goed mogelijk te leren dwarsfluit spelen. Jouw plezier in het spelen staat voorop, want dan leer je sneller, beter en fijner. Zo blijf je gemotiveerd en ontwikkel je je in de loop van de tijd tot een veelzijdige fluitist(e).

Hoe verder je komt met spelen, des te meer ruimte ontstaat om je eigen muzieksmaak te ontwikkelen en muzikale diepgang op te zoeken. Mijn leerlingen spelen daarom vaak in harmonie-orkesten, schoolorkesten, big bands, kamermuziekensembles en begeleiden kerkdiensten. Natuurlijk leer je technisch goed spelen en muzikaal hoop ik je te inspireren door mijn eigen podiumervaring en concerten die ik regelmatig geef. Concerten geven en daar een programma toelichting bij geven vind ik een heerlijk onderdeel van mijn vak. Ik breng graag mijn enthousiasme voor muziek over aan anderen, zowel als ze zelf dwarsfluit spelen maar ook als ze luisteren naar muziek. Met harpiste Mariska Pool en met pianiste Wilma Broere geef ik concerten.
Naast fluitles geef ik ook lessen Muziek op Schoot. Voor mij een mooie manier om ook met hele jonge kinderen muziek te maken en ze te volgen in hun ontwikkeling. Ik geef de lessen met veel plezier want ieder kind heeft een affiniteit met muziek. Niet alleen kinderen maar ook meekomende ouders, opa’s en oma’s of andere familieleden neem ik mee in het spelen met muziek. Dat maakt de lessen tot een feestje.

Cursussen van deze docent

Muziek op schoot dreumesen 1 jaar

Samen met je dreumes nieuwe liedjes leren, zingen en muziek maken.

Muziek op schoot peuters 2 jaar

Samen met je peuter nieuwe liedjes leren, zingen en muziek maken.

Muziek op schoot peuters 3 jaar

Samen met je peuter nieuwe liedjes leren, zingen en muziek maken.

Muziek

Dix Mix/REMIX

Klassiek ensemble van piano, fluit en saxofoon.

Erica de Ridder
© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday